De klok is weer verzet, en het is vroeg donker. Omdat wielerclub de Doortrappers uit Langenboom nu in de avonduren niet meer de weg op kunnen, hebben ze regelmatig ook andere activiteiten in petto.

Nu een wieler-cafe waarbij ook niet-leden van harte welkom zijn op donderdag 17 november. Aanvang 20.00 uur. ( slechts € 5,- entree, inclusief 1 consumptie.)

Ooit Lubberding zien fietsen?
Onvergetelijke beelden! Snel als de wind, noeste arbeid en wapperende manen.

Ooit Lubberding horen praten?
Onvergetelijke ervaring! Rap van tong, scherp als een mes en bijzonder inspirerend.

Verwacht een levendige en leerzame presentatie van deze legendarische wielerheld. Verwacht opvallende anekdotes, scherpe analyses en een eigenzinnige visie op het huidige wielrennen. Maar ook advies en tips over gezond sporten, voeding, materiaal en training. Een ervaring die je niet wilt missen. Een ervaring die mede mogelijk is dankzij sponsor N2people Uitzendbureau.

Van meesterknecht tot mastercoach

Henk Lubberding was een onmisbare schakel in de succesvolle wielerploegen van Peter Post. Als meesterknecht zorgden zijn noeste inspanningen ervoor dat Jan Raas, Joop Zoetemelk en Gerrie Kneteman konden zegevieren in grote rondes en klassiekers. Zelf won hij ook belangrijke wedstrijden en touretappes, en was hij twee keer Nederlands kampioen op de weg. In zijn latere jaren was hij de wegkapitein die jonge renners wegwijs maakte in het peleton. Die rol zette hij na zijn wielercarrière voort door het geven van clinics en lezingen. Voor de NOS geeft hij regelmatig analyses over grote wedstrijden.
De legende is nog lang niet uitgekoerst...

Donderdag 17 november. Aanvang 20.00 uur bij cafe d'n Bens.
Entree € 5,- ( incl. 1 consumptie.)