Wonen voor jongeren is een belangrijk thema, ook in de gemeente Mill en Sint Hubert. Hier wil de gemeenteraad iets aan gaan doen. Wat precies? Dat willen de raadsleden graag van de jongeren en hun ouders zelf horen.

Tijdens het Woondebat dat ze hiervoor organiseren op 24 november  wil de gemeenteraad graag ophalen wat de jongeren belangrijk vinden en nodig hebben. Informeren en inspireren zodat de jongeren met nieuwe ideeën en de raadsleden met een concrete opdracht naar huis gaan.

Het Woondebat vindt plaats vanaf 19.15 uur in Cultureel Centrum in Myllesweerd. De avond bestaat uit een gedeelte waarin aan de hand van stellingen over belangrijk woonthema’s voor jongeren de revue passeren. Een panel, met daarin Mooiland, de Rabobank, de notaris, makelaars en projectontwikkelaars, is er om vragen te beantwoorden of thema’s aan te snijden.

Informatiemarkt

De tweede helft van de avond bestaat uit een informatiemarkt waar de jongeren met de deelnemende partijen uit dit panel in gesprek kunnen en zich kunnen laten informeren en inspireren. Zo zullen er enkele niet alledaagse woonconcepten worden gepresenteerd en wordt er informatie gegeven over financiële mogelijkheden voor jongeren.

Facebook event

Om het Woondebat te promoten worden verschillende communicatiemiddelen ingezet waaronder een Facebook Event voor het Woondebat. De gemeenteraad roept iedereen op om dit event en de berichten erover te delen zodat in ieder geval breed  verspreid wordt  dat op 24 november de mogelijkheid is om over dit belangrijke onderwerp met de gemeenteraad en met elkaar in gesprek te gaan. De gemeenteraad hoopt op een grote opkomst zodat de wensen van de jongeren goed verwoord kunnen worden.