U wordt van harte uitgenodigd voor de informatiemarkt ‘Aandacht voor Respijtzorg’ op woensdag 7 december 2016. De informatiemarkt is speciaal bedoeld voor zorgvragers en hun mantelzorgers uit het Land van Cuijk.

Op de markt vindt u aanbieders van respijtzorg en kunt u terecht met vragen over (praktische) zaken rondom het regelen van respijtzorg.

Wat is respijtzorg?

Als u voor een ander zorgt, is het belangrijk dat u deze zorg af en toe even kunt overdragen. Zodat u even vrij bent en wat meer tijd voor uzelf hebt. Voor uw familie, vrienden of hobby’s bijvoorbeeld. Het tijdelijk overdragen van de mantelzorg aan een beroepskracht of een vrijwilliger heet respijtzorg. Het kan gaan om opvang buitenshuis, zoals bij een dag- of weekendopvang. Maar ook om vervangende zorg in de vertrouwde omgeving thuis. Respijtzorg kan structureel zijn, bijvoorbeeld een dagdeel per week of om het weekend. Of incidenteel, bijvoorbeeld tijdens een vakantie.

Waarom is respijtzorg zo belangrijk?

Zorgen voor iemand kan soms erg zwaar zijn. Het is belangrijk dat u dat erkent, en dat u om hulp vraagt wanneer dat nodig is. Zo wordt het prettiger en afwisselender om te zorgen. En daarvan profiteert ook degene voor wie u zorgt.

Waarom is meer aandacht nodig?

Uit onderzoek van Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk blijkt dat er nog te weinig bekendheid is met respijtzorg. Door het organiseren van een informatiemarkt voor zorgvragers en mantelzorgers en een symposium voor professionals (voorafgaand aan de informatiemarkt), hopen we dat meer mantelzorgers ondersteund kunnen worden.

Meer weten?

De organisatie van de informatiemarkt is in handen van Steunpunt Mantelzorg, samen met de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis), Sociom, Blink, Zorgcentra Pantein, SWZ Zorg en Centrum Jeugd en Gezin. Zij organiseren voorafgaand aan de informatiemarkt ook het symposium over Respijtzorg voor zorgaanbieders en verwijzers.
Voor meer informatie kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk: 0485 - 84 67 39 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..