Meulepas & Partners administratie- & belastingconsulenten organiseert op dinsdag 29 november 2016 voor de 13e keer een gratis toegankelijk eindejaarsseminar.

Pensioen in eigen beheer

Het “pensioen in eigen beheer” voor directeuren-grootaandeelhouders die in hun eigen BV voor hun oudedagsvoorziening sparen, wordt per 1 januari 2017 afgeschaft.

Erven en Schenken

Vanaf 1 januari 2017 wordt de schenkingsvrijstelling eigen woning verhoogd naar € 100.000. Daarnaast zijn er een aantal vrijgestelde en belastingvrije schenkingen mogelijk. De verruiming van de schenkingsvrijstelling geldt ook voor de restschuld. Daarnaast wijzigt de vermogensrendementsheffing voor 2017.

Eindejaarsactualiteiten en tips

Traditiegetrouw praten we u aan het eind van het jaar bij over de door het kabinet voorgestelde wijzigingen voor het nieuwe jaar. Welke mogelijkheden hebt u als ondernemer voor belastingbesparing? De eindejaartips 2016 die aan de orde komen zijn veelal geschikt voor ondernemers en een aantal daarvan ook voor particulieren.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor de aanwezige gasten om vragen te stellen aan de spreker. U bent van harte welkom.

Om organisatorische redenen vragen wij u zich vooraf aan te melden voor het bijwonen van het eindejaarsseminar. U kunt zich aanmelden via www.meulepas.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..