De vrijwilligersavond van de SWOM van vrijdag, 25 november was er een met verrassingen. 15 Vrijwilligers ontvingen uit handen van de bestuursleden een mooi kleinood, ontworpen en vervaardigd door Adrie de Backer.

155 vrijwilligers in de zaal ontvingen een oorkonde en een uniek kaartspel. Daarmee dankte het bestuur de vrijwilligers voor hun jarenlange inzet.

Langst

De vrijwilliger die het langst bij de SWOM werkzaam is, is Thea van Rooij, n.l. 28 jaar. De SWOM bestaat sinds 1987, dus Thea is van het begin af aan vrijwilliger. Zij is momenteel één van de coördinatoren van Tafeltje-dek-je,  de succesvolle bezorging van de warme en koelverse maaltijden. Twee personen die ook al heel lang vrijwilliger zijn bij de SWOM zijn de heer André Somers en Marietje Straatman, beiden vanaf 1990. De 15 vrijwilligers die het kleinood ontvingen zijn allemaal minstens 20 jaar vrijwilliger.

Ieder jaar 

Het bestuur van de SWOM organiseert ieder jaar een avond voor de vrijwilligers met hun partner. Het was de eerste keer dat er zo zorgvuldig en feestelijk stil werd gestaan bij de inspanningen van de SWOM vrijwilligers. Voorzitter Rob Vloet zei hierover: “Zonder de inzet van de vrijwilligers zouden wij niet kunnen bestaan. Het gemeentelijk ouderenbeleid wordt vormgegeven en uitgevoerd door vrijwilligers. En er werken bij ons echtparen mee, maar veelal ook alleen man of vrouw binnen een gezin. Wij zijn de partners, die dat mogelijk maken, zeker ook heel dankbaar”.

Wethouder

Het slotwoord van wethouder Eric van Daal bevatte een paar statements. “Als elke vrijwilliger een ster kreeg, werd het nooit meer donker”. En: “Vrijwilligers worden niet betaald omdat zij waardeloos zijn, maar omdat zij onbetaalbaar zijn”. En na deze woorden deinden de 300 bezoekers van de SWOM vrolijk mee op de noten en zang van het “Koor zonder noten” en zongen uit volle borst mee met “Daar in dat kleine café aan de haven”.