Orkest Bendebedeband uit Keldonk zal het voorprogramma verzorgen op 16 december in de Wilg.

Toneelgroep Vier in Eén van de SWOM zal op vrijdag, 16 december in de Wilg in Wilbertoord een extra avondvoorstelling van het blijspel “Een lot uit de Kerstloterij” verzorgen.

De avond begint om 19.30 uur met als voorprogramma het amusementsorkest, de Bendebedeband uit Keldonk onder leiding van dirigente Arlette van Hout. Het orkest bestaat volgend jaar 20 jaar en heeft een repertoire van 80 nummers. Zij kunnen optreden bij verschillende soorten festiviteiten en andere bijeenkomsten.

Arlette

Arlette zegt zelf over deze muzikanten: “Ik ben daar in april 2007 begonnen als dirigente, en in de loop van de tijd zijn zij veranderd van dweil orkest naar amusements-orkest. Een ontzettend leuke groep van 24 mensen, met veel humor, gemoedelijkheid en plezier. En die maken vooral muziek om het sámen leuk te hebben en zij voelen ook heel goed aan hoe dat moet. Zij zijn allemaal op wat latere leeftijd begonnen met muziek maken en spelen met veel bezieling”.

Samenzang

Vanaf 20.00 uur is er vervolgens een samenzang met de gasten, waarna Arlette nog een solo ten gehore zal geven getiteld “Hallelujah” van Lisa Lois. Om 20.30 uur start Vier in Eén met hun blijspel. En bij Vier in Eén is er altijd een beetje spanning en je kunt flink lachen. “Want wat kun je allemaal niet verwezenlijken als blijkt dat op jouw lot de hoofdprijs in de “Kerstloterij” is gevallen. Een verre reis maken, een nieuwe keuken, een andere auto, een reisje langs de Rijn met moeder, een donatie aan Artsen zonder grenzen... Het is te gek voor woorden als er zomaar 100.000 Euro op dat lot valt. Goed dat het lot in de kluis ligt bij Theo, die samen met Ria het lot gekocht heeft. Hij heeft immers een kluis in huis en zo kan er niets met het lot gebeuren. Of loopt het toch allemaal even anders?”, aldus regisseur Erica Verbeeten.

Prachtige avond

Het programma belooft een prachtige avond te worden en is de entreeprijs van € 5,- per persoon dubbel en dwars waard. Kaartjes te koop aan de zaal. De Wilg is open vanaf 19.15 uur.