Op vrijdagavond 9 december was de derde Winterbieravond van het Millse Bier Drinkersgilde (MBDG). Na enkele jaren, van 2009 tot en met 2013, een Bockbieravond georganiseerd te hebben is het MBDG in 2014 overgegaan op een Winterbieravond.

Vorig jaar waren er 23 deelnemers, maar dit jaar werden alle verwachtingen overtroffen en meldden zich 64 bierproevers die konden genieten van zes speciaal voor deze gelegenheid uitgezochte winterbieren. Diverse belangstellenden hebben we helaas nog moeten teleurstellen. Plaats van handeling was Café Royal te Mill.

Tussen de verschillende bieren door waren er diverse heerlijke hapjes, bereid door gastvrouw Ineke.

De deelnemers konden de bieren beoordelen op smaak, kleur en geur en iedereen kon een eigen top drie samenstellen. Hierna werden de scores verzameld en na enig rekenwerk maakte voorzitter Robert Verweijen de uitslag bekend.

De uitslag:

  1. Adriaen Brouwer Winter Wood
  2. Eenzame Kerst 2016
  3. St. Bernardus Christmas Ale

Als beste Winterbier kwam dus dit jaar Adriaen Brouwer Winter Wood naar voren. Dit bier wordt speciaal voor de lange winteravonden gebrouwen in het Belgische Oudenaarde.

Nummer twee was Eenzame Kerst 2016. Dit bier is gebrouwen door de plaatselijke brouwerij De Blauwe Knoop. Vorig jaar was dit bier in de 2015-versie de winnaar, nu de nummer twee. Een mooie prestatie dus.

De aanwezige deelnemers werden nog hartelijk bedankt. Hiermee was de erg geslaagde derde Winterbieravond van het MBDG ten einde.

De volgende activiteit is de Nieuwjaarsreceptie van het MBDG op zondag 1 januari 2017 vanaf 16.00 uur bij café Royal.

Het MBDG wenst alle broeders en Vrienden en Vriendinnen van het MBDG en natuurlijk alle deelnemers aan de Winterbieravond Prettige Feestdagen en een goed begin van 2017.

Meer foto’s zijn te zien op onze Facebookpagina.