Foto: Cockie Kremers

Aanstaande vrijdag 16 december is in het centrum van Mill weer de jaarlijkse Winterbeleving te vinden. Dit is een initiatief van het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill en het Ondernemers Collectief Mill.

Naast een kunstschaatsbaan op het kerkplein, een kerst- en goederenmarkt in de Kerkstraat en een hobbymarkt in Myllesweerd, is er ook een lampionnenoptocht, zijn de winkels tot 22.00 uur geopend, zijn er vuurkorven en uiteraard kerstmuziek. Maar er is meer.

Opening marktplein

Tijdens de Winterbeleving zal ook het vernieuwde marktplein officieel geopend worden. Dit zal gebeuren om 16.30 uur dor het ontsteken van sfeerverlichting in 2 bomen aan de Burgemeester Verstraatenlaan. Hiermee wordt dan ook de oplevering van het eerste gedeelte van de herinrichting van de markt gevierd.
Het voormalige Rabobankpand aan de markt heeft ruimte gemaakt voor een geheel nieuw pand waar vanaf 19 december het nieuwe Rabobankkantoor te vinden is. Ondertussen is er al een bloemenzaak actief en vanaf begin januari zal Jan Linders er ook zijn deuren openen. Er is nog 1 winkelruimte beschikbaar waarvoor projectontwikkelaar Rialto nog op zoek is naar een belangstellende winkelier.

Vierdaagse

Het is niemand ontgaan dat de Nijmeegse Vierdaagse afgelopen zomer na 50 jaar weer terug was in Mill. Het was een waar dorpsfeest wat maanden tevoren al zorgde voor veel enthousiasme en samenwerking om er wat moois van te maken. Het hoogtepunt was natuurlijk de doortocht zelf op 22 juli van zo’n 4300 wandelaars die de speciale jubileumroute van 55km liepen.

Tegel

Als herinnering aan deze 100e Vierdaagse Dwars dur Mill komt er in de Burgemeester Verstraatenlaan een speciale herinneringstegel te liggen. Deze zal ook aanstaande vrijdag om 16.30 uur officieel onthuld worden. Dit in bijzijn van een vertegenwoordiger van de Nijmeegse Vierdaagse, vrijwilligers en wandelaars. En of de Vierdaagse nog vaker door Mill zal komen? Mogelijk krijgen we daar aanstaande vrijdag een definitief antwoord op. Ook u bent van harte welkom.

Programma

  • 09.00 uur - 12.00 uur kunstschaatsbaan geopend voor scholen;
  • 12.00 uur - 22.00 uur kunstschaatsbaan voor iedereen gratis toegankelijk;
  • 16.00 uur - 22.00 uur kerst- en goederenmarkt in de Kerkstraat;
  • 16.00 uur - 22.00 uur hobbyistenmarkt in Cultureel Centrum Myllesweerd;
  • 16.30 uur - 17.00 uur opening marktplein en onthulling Vierdaagse-tegel;
  • 17.30 uur - 21.00 uur Music Fun in café zaal Royal;
  • 18.00 uur - 22.00 uur marshmallows en broodjes bakken boven vuurkorven bij Scouting Mill;
  • 19.00 uur - 19.30 uur lampionnen-knutselen in de Toeterette achter Grandcafé ’t Centrum;
  • 19.30 uur - 20.30 uur lampionnenoptocht vertrek bij de kunstschaatsbaan;
  • Alle winkels zijn tot 22.00 uur geopend;

Meer

Meer weten over deze en andere activiteiten in de gemeente Mill en Sint Hubert? Zie www.uitinmill.nl en like de bijbehorende Facebookpagina.