Foto: Rens Hubers

Bij Fotoclub Kiekus leeft fotografie al ruim 33 jaar en de fotoclub laat dit weer zien op haar jaarlijkse expositie. Dit op 26, 27 en 28 december. Deze regionale club bestaat uit 25 leden afkomstig uit de hele regio.

Een goede foto maken heeft niet alleen te maken met kijken maar je moet het vooral zien. Zien heeft niet alleen te maken met het zien van het juiste ogenblik, de juiste pose, het juiste licht maar vooral ook zien wat iets bijzonder maakt. Een foto krijgt dan als het ware een dubbele lading, je ziet niet alleen de foto maar de foto roept ook iets op bij de beschouwer. Dat kan bijvoorbeeld een emotie zijn, een herinnering of een bepaald gevoel.
Dit zien en het tevens vakkundig vastleggen daar zijn de leden van Kiekus goed in. Zij doen dat elk op hun eigen wijze en vanuit een eigen visie. De een maakt de foto en deze is recht uit de camera al perfect, de ander gebruikt een fotobewerkingsprogramma om zijn/haar beeld te creëren. De een is gefascineerd bezig met het fotograferen van bv insecten de ander kiest voor landschappen of portretten. Door o.a. het bespreken van foto’s en elkaar te adviseren krijgt elk lid de kans te groeien met zijn/haar fotografie.

Wij nodigen belangstellenden dan ook van harte uit om ons werk tijdens de expositie te komen bewonderen. Naast de diverse foto’s zijn er ook presentaties van HDAV groep Wanroij. De leden van HDAV-groep Wanroij maken fotoseries die met ondersteuning van muziek en/of live-geluid een unieke audio-visuele presentatie vormen. Deze presentaties zijn de gehele expositie te bewonderen.

Op dinsdag 27 december is er een lezing over “beeldtaal” door fotograaf / mentor Diana Bokje. Deze lezing begint om 19.30 uur (zaal vanaf 19.00 uur). De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt slechts € 5,00. Voor leden van de Fotobond gratis bij vertoning van hun pasje.

Voor meer informatie over de expositie: www.fotoclubkiekus.nl of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de lezing: Herman Peters tel. 06 - 37 32 16 99.

De expositie is te bewonderen in Het Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6 te Wanroij. Openingstijden: 26, 27 en 28 december van 13.30 tot 17.00 uur. Op 27 december gastspreker Diana Bokje, aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.