Foto: Cor v.d. Weem

Op dinsdag 20 december organiseerde de KBO Mill haar jaarlijkse Kerstviering in Zaal “Horizon” bij Fitland. De belangstelling was zo groot dat we personen op de wachtlijst moesten plaatsen.

Anneke Punt opende de middag door allen welkom te heten en wenste ieder een mooie en gezellige middag toe. Daarna volgde een adventsviering “Samen op weg naar het Licht” door pastoor A. v.d. Meijden met behulp van enkele lezers. Het ouderenkoor “Jong van Hart” zong tussendoor wat mooie liederen.

Na een korte pauze met koffie/thee en lekker krentenbrood werd het toneelstuk opgevoerd. Met genoegen hebben we gekeken en geluisterd naar een zeer sterk optreden van “Vier in Een”. Zij brachten het stuk “Een lot uit de kerstloterij” met hilarische momenten en leuke gezegdes.

Daarna was er weer een korte pauze met wat mededelingen door onze secretaresse Anneke Punt. Een van de mededelingen was het trieste nieuws dat Aart Plas om privé redenen met onmiddellijke ingang is gestopt als voorzitter. Dat geeft de nodige problemen en niet alleen bij de KBO maar ook op andere fronten. Er werd dan ook een oproep gedaan om mee te zoeken naar aanvulling voor ons bestuur.

Dan staat er nog de busreis, die gepland is op dinsdag 10 januari naar de senioren Expo te Veldhoven. Alle KBO leden uit de Gemeente kunnen zich daarvoor opgeven tot de bus vol is. Kosten zijn € 7.00 inclusief de entree. Alleen telefonisch opgeven bij Marietje v.d. Elzen 0485-451876. Ook staat de winterkostmaaltijd weer voor de deur op dinsdag 17 januari. Hiervoor komt het inschrijfformulier in de “Ons” van 2 januari. Ook niet leden kunnen zich opgeven tijdens de inschrijfdagen op dinsdag 10 en woensdag 11 januari van 9.30 tot 11.30 uur in Myllesweerd.

Na de mededelingen was er een optreden van het Afrika-Engakoor in hun mooie klederdracht. Zij brachten gevarieerde liederen uit de Afrikaanse cultuur. Een koor van 35 personen met diverse stemmen en liederen die paste in de kerstsfeer. We hebben er van genoten.

Afsluitend volgde nog de koffietafel met vooraf een lekker soepje. Bij het naar huis gaan kreeg men per adres nog twee gewijde kaarsjes mee, waarmee ook stichting Acaciahof gesponsord is. Veel complimenten heeft het bestuur ontvangen voor de goed verzorgde middag en daar zijn ze blij mee. Uiteindelijk wordt het daarvoor georganiseerd om de leden een plezier te doen. Het bestuur wenst allen een gezond- vrolijk en verdraagzaam 2017 toe.