Onder de titel “Hangtaal” zijn vanaf 22 januari in De Pastorie in Zeeland gedichten te bewonderen van Peter Verstraten uit Mill. Peter geniet regionaal enige bekendheid als muzikant en daarnaast als beeldend kunstenaar.

Dit laatste samen met zijn broer Harm, met wie hij de afgelopen drie jaar aan de Millse Kunstroute heeft deelgenomen en met wie hij dit jaar ook in Slovenië zal exposeren.

Spelen met taal was altijd al een hobby en kwam onder meer tot uiting in zijn songteksten en bijvoorbeeld in het gedicht Kreupelman (http://www.liberamicorum.nl/kreupelman/) opgedragen aan de honderdste Vierdaagse. Geleidelijk heeft hij steeds meer poëzie geschreven en is de tijd aangebroken die te openbaren.

In De Pastorie worden limericks, haiku’s, spreuken, rijmelarijen en andere dichterlijke vrijheden geëxposeerd. Soms wat serieus, maar vaak ook met een glimlach. Enkele gedichtjes over Nederlandse schilders heeft Peter zelf geïllustreerd. Voor de verder vormgeving heeft hij een beroep gedaan op Harm, zodat de gedichten niet alleen de moeite waard zijn om te lezen, maar ook plezierig om naar te kijken.

De officiële opening van deze expositie, de zogeheten vernissage, is op zaterdagavond 28 januari om 20.00 uur. Bij die gelegenheid zal Peter ook enkele gedichten voordragen. Hiermee wordt in Zeeland meteen aandacht gegeven aan de jaarlijks poëzieweek in Nederland en Vlaanderen, die dit jaar plaatsvindt van 26 januari t/m 1 februari.

De gedichten zijn te bewonderen tot eind april in De Pastorie, Kerkstraat 51 in Zeeland op alle dagen van de week met uitzondering van de maandagen. Openingstijden van 11.00 tot 23.00 uur.