Momenteel exposeren Paul Boekhoorn met sieraden en Nel van Duren met foto’s in de bibliotheek aan de Kerkstraat 3 (in Cultureel Centrum Myllesweerd) in Mill.

Sieraden

Paul is begonnen met het verzamelen van steentjes en mineralen en naderhand voorzichtig begonnen met het bewerken van deze materialen. Hieruit ontstond de behoefte om iets met edelstenen te gaan doen. Bij de Lindenberg in Nijmegen heeft hij hiervoor een opleiding in edelsmeden gevolgd. Geïnspireerd door zijn eerste vakdocent Wim de Bekker en medecursisten is hij langzaam in zijn hobby sieraden maken gegroeid. Ondertussen al veertig jaar!

Inspiratie

Een dode tak, een bloemknop, een steen, de wolken, lucht en water, allemaal elementen die de inspiratie vormen voor een nieuw sieraad. Paul is gefascineerd door deze alledaagse dingen, dit zijn dan ook fenomenen die van invloed zijn op de vormgeving. Zijn hobby fotograferen draagt hier ook aan bij door compositie en beeldevenwicht. Het vastleggen van deze beelden, geeft soms pas veel later, de aanzet tot het maken van een passend sieraad. De doelstelling van Paul is dat het maken van een sieraad een weerspiegeling moet zijn van emotie met hoge gevoelswaarde voor de drager en ook voor hem als maker hiervan. Een ring of halssieraad is iets persoonlijks, een verlengstuk van de drager, stoer of subtiel, met of zonder kleur; passend in de ware betekenis van het woord.
Zuivere, natuurlijke materialen zoals zilver en edelstenen, maar ook glas en hout zijn heerlijk om mee te werken. Met basistechnieken zijn hier prachtige sieraden van te maken. De vitrine in onze bibliotheek schittert u dan ook tegemoet, komt dat zien!

Foto-expositie

Nel van Duren heeft als hobby fotografie. Hierin is ze zeer verdienstelijk. Daarom hebben we gevraagd of ze enkele foto’s wil exposeren aan de wanden in de bibliotheek. Nel heeft er voor gekozen om foto’s van haar droomreis te exposeren. Ze is in 2015 twee en halve maand als vrijwilligster werkzaam geweest in een weeshuis in Zuid Afrika. Hier verbleven negen kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Ze heeft de kinderen in hun dagelijkse bezigheden gefotografeerd. Geniet van deze prachtige foto’s.
Deze kinderen hebben nu allemaal een veilig thuis gevonden in een adoptie gezin in hun eigen land.
Wilt u hier meer over weten, geeft u dit dan door aan onze baliemedewerker, die zorgt dat Nel dan contact met u op neemt!

Deze twee heel verschillende exposities zijn nog tot 10 maart te bezichtigen tijden s de openingstijden van de bibliotheek in Mill.

Maandag 14.00 tot 19.00 uur.
Dinsdag 14.00 tot 17.30 uur.
Woensdag 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 17.30 uur.
Vrijdag 14.00 uur tot 19.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.