Om derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst, organiseren verschillende scholen uit de regio een gezamenlijke beroepenavond op dinsdag 31 januari.

De beroepenavond is een initiatief van het Elzendaalcollege, Merletcollege, Metameer, MBO College de Maasvallei en ROC de Leijgraaf, de Korenaer, Helicon opleidingen en Lionsclub Nijmegen Brabantse Poort. Wat wil ik worden? Welke baan lijkt me leuk? Past deze baan bij mij? Leerlingen van het vmbo moeten al op jonge leeftijd nadenken over hun toekomst. “Deze gezamenlijke beroepenavond is een handig hulpmiddel voor het kiezen van de juiste richting”, vertelt Muriëlle van Bergen, decaan van het Merletcollege. “We willen onze leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden en nodigen hiervoor tientallen beroepsbeoefenaars uit. Het gaat hierbij dus niet om de presentatie van vervolgopleidingen, maar om de inhoud van de verschillende beroepen.”

Programma en locaties

De beroepenavond is bestemd voor de derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen van de organiserende scholen en vindt plaats op dinsdag 31 januari van 19.00 tot 21.45 uur op twee locaties: ROC de Leijgraaf (Jan van Cuijkstraat 52, Cuijk) en het Merletcollege (Grotestraat 144, Cuijk).