Deze winter wordt er op Kasteel Tongelaar in Mill een serie kamermuziekconcerten gegeven op de zondagavond. Met medewerking van gerenommeerde professionele ensembles en muzikanten. Zondagavond 12 februari is om 20.00 uur de eer aan het Meander strijkorkest.

Het ‘Meander Kwartet’ (1985) bestaat uit Saskia Bos (viool), Anke Foede (viool), Peter van Praagh (altviool) en Agaath Kooistra (cello). Drie van de vier muzikanten studeerden in Zwolle waar de wortels van het kwartet liggen. Tegenwoordig wonen de leden in de omgeving van Arnhem en Nijmegen.

Een uitdaging voor het kwartet is hun strijkkwartetspel wat zij naar onze mening echt super goed doen. Ook spelen zij onder andere in Het Gelders Orkest, Combattimento Consort Amsterdam, Parnassus Ensemble en hun lespraktijken.

Lessen en cursussen bij gerenommeerde kamermuziekspecialisten legden de basis voor een hecht samenspel. Uit reacties van het publiek komt naar voren dat het kwartetspel wordt beschreven als intiem, doorzichtig en kleurrijk.

Het Kwartet heeft een grote voorliefde voor Joseph Haydn, de vader van het strijkkwartet, en voor zijn tijdgenoten. Het programma is erg breed en kent veel verschillende stijlen uit de muziekgeschiedenis. Speciale aandacht is er voor de onbekende, maar prachtige Nederlandse kwartetliteratuur. Op het programma zullen ondermeer werken staan van Haydn en Schubert.

Aanvang 20 uur, Kasteel Tongelaar Mill.

Kaartjes zijn: € 15,- per concert, kinderen tot 18 jaar € 10,- per concert en kinderen tot 12 jaar gratis. Kaartjes online te koop via www.kasteeltongelaar.nl.