Ooit gehoord van een koperslager? Een koperslager is een persoon die platen koper of andere zachte metalen bewerkt. Dit bewerken omvat verschillende bewerkingen, zoals knippen, buigen, solderen en felsen.

Siervoorwerpen ontstaan wanneer de koperslager een plaat koper in een houten mal (of vorm) slaat (drijft) en daarmee omvormt tot een sier- of gebruiksvoorwerp.

Op deze manier werden grote gebruiksvoorwerpen zoals borden betrekkelijk snel in serie geproduceerd, zonder gebruik te maken van speciale ovens. Tijdens de industriële revolutie is dit ambacht in onbruik gemaakt door de opkomst van persen die het werk waar een ervaren koperslager enkele uren over deed, in enkele seconden werden uitvoeren.

Voor veel mensen klinkt het beroep koperslager en ketellapper wel bekend in de oren. Deze kennis houdt echter vaak op bij het weten dat het iets met koper en ketels te maken heeft. Dat de ketellapper iemand was die bij de deuren langs ging en, zoals het woord al zegt, aan huis de ketels en andere koperen voorwerpen oplapte is vaak al een onbekend gegeven, om dan maar te zwijgen van de werkzaamheden of technieken die door de koperslager verricht werden.

Het tijdperk van de potten en pannen is voorbij, maar koper is momenteel weer helemaal terug in de design wereld. Deelnemers zijn na een korte inwerk periode al in staat mooie eigentijdse werkstukken te maken.

Deze unieke hobby is nu mogelijk bij het Senioren Hobby Centrum in Mill. Zowel op de maandag middag als de avond zijn 2 groepen actief. Zin om mee te doen? Geen kennis, geen probleem. Wij leren u dit bijzondere vak.

Hebt u vragen of interesse?

Mail of bel Frans: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0485 - 47 10 79 / 06 - 13 50 31 37. Meer info www.seniorenhobbycentrum.nl.