“Van Mot tot Kasteel”

11 en 12 maart geeft Rob Vloet van Heemkundekring Myllesheem een lezing over de geschiedenis van Kasteel Tongelaar en haar landgoed in Mill.

In deze historische lezing vertelt Rob over de bouwkundige veranderingen door de eeuwen heen en over de Heren en Dames van Tongelaar. Maar ook over de geestelijke/kerkelijke aanwezigheid op Tongelaar alsook de rentmeesters die aangesteld waren om het kasteel te bestieren. Ook de bouwhoven of boerderijen die ten dienste waren van Tongelaar komen aan bod. Het is in juni 2018 100 jaar geleden dat Tongelaar overging van een adellijke familie naar de burger en bedrijfsleven. Die periode wordt ook meegenomen.

Kortom; Rob vertelt van de Mot Tongelaar uit de tijd van de Noormannen tot aan de Wagenbergs, Speller Multimedia, Keizer Culinair en de Smaakmakers anno nu. Daarbij gaat hij via Floris de vijfde, de Heren van Cuijk, de pastoor en oprichter van Langenboom en Louisa van Nispen, de laatste erfgenaam van adel die het kasteel en in 1918 verkocht.

Deze gratis lezingen starten om 13.00 uur, duur: ongeveer een uur en alleen op reservering. Reserveren graag via Rob: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heemkundekring Myllesheem heeft haar eigen kamer in het kasteel, samen met het info-punt van Brabants Landschap. Er is een vaste presentatie over het kasteel, haar geschiedenis en over de natuur. Het info-punt is elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

www.kasteeltongelaar.nl