Op dinsdag 7 maart werd de jaarvergadering van de KBO afdeling Mill gehouden in Zaal Royal. Onze waarnemend Voorzitter Anneke Punt heette allen welkom en zei zeer blij te zijn met deze opkomst.

Dit betekent dat de leden zich betrokken voelen bij de inspanningen van het bestuur. Zij wenste ieder een prettige en nuttige vergadering toe.

Als eerste werden alle namen van de 34 overleden leden in 2016 op het scherm geprojecteerd en herdacht. Het ledenbestand was nagenoeg gelijk gebleven aan 2015, in totaal 648. Er waren wat wijzigingen in het bestuur, vanwege zijn gezondheid had Wim v.d. Linden zijn taak als ledenadministrateur al neer gelegd en heeft Anneke deze overgenomen. Begin december stopte acuut wegens familieomstandigheden onze voorzitter Aart Plas. Vanaf dat moment neemt Anneke ook deze taak waar, terwijl ze al secretaris is. Dus zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Belangenbehartiging is een van onze belangrijkste taken. Daarvoor hebben we ook onze Clientondersteuners-VOA’s en belastinginvullers. Vanwege zijn gezondheid kan Jan Hermanussen het op dit moment niet en zijn de heren P.d. Wildt en B. Wijnen bereid om deze waar te nemen.

Alle activiteiten werden tijdens deze vergadering genoemd en de vrijwilligers die zich daarvoor inzetten. Het bestuur hoopt dat zij ook bij de komende activiteiten op hulp mogen rekenen.

Hans v. baal gaf een overzicht van de financiële stand van zaken. Ook de begroting 2017 werd gepresenteerd en zien we weinig verschillen. Wel vraagt hij aan leden van de RABO- bank om voor de KBO te stemmen op de clubkasactie. Dit is nog een manier om sponsoring van de bank binnen te halen. Er waren geen vragen  en namens de kascontrolecommissie verklaarde Diny Huibers, dat het er allemaal keurig uit ziet en er geen opmerkingen zijn.

Daarna deed Pastoor v.d. Meijden een woordje over de stand van zaken wat betreft de Kapel en alles er omheen (Acaciahof). Hij toonde zich zeer verheugt dat dit tot stand komt en dankte allen die zich op wat voor manier daar voor inzetten. 80 % van het benodigde geld is binnen, maar we hopen dat de rest ook snel komt. Zowel kleine als grote giften komen binnen en dat is een teken dat het door de gemeenschap wordt gedragen.

Daarna werden de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt en dat is Corry Vlaar, waar je altijd een beroep op kan doen. Er zijn 7 personen dit jaar 25 jaar lid van de KBO. Zes waren aanwezig en staan op de foto: Hr. en Mevr. Strik, Mevr Bisschops-Josemanders, Mevr. Slaats-Kremers, Mevr. en Hr. Schraven. Mevr Lange - v. Lanen kon niet aanwezig zijn en is elders gehuldigd.