Foto: Rocky Josemanders

Björn Gerrits uit Sint Hubert is een woodman en survivalist, met een grote liefde voor Bushcrafting. Bushcrafting is een verzamelnaam voor overlevingstechnieken in de natuur.

Bij Bushcrafting gebruik je technieken zoals een onderkomen maken van middelen uit de natuur, hoe je water uit de natuur drinkbaar kunt maken, hoe je vuur kunt maken op verschillende manieren, welke planten en kruiden eetbaar zijn, hoe je touw kunt maken en nog veel meer. De 38-jarige Björn volgde daarvoor al heel veel lessen bij zijn grote voorbeelden uit het vak en nu gaat hij deze kennis zelf doorgeven in verschillende workshops, onder de naam Wanagi Tacaku.

Workshop

Zo geeft hij 26 maart op Landgoed Tongelaar in Mill een workshop ‘outdoor cooking’, dat wil zeggen koken op houtvuur en met een 'Dutch oven'. Hij laat dan zien hoe je indianenbroodjes en tortilla’s maakt, of hoe je een grote verse zalm ‘Alaskan style’ gaart bij je zelfgemaakte vuurtje. Op 9 april geeft Björn een workshop ‘konijnenhuid looien’. De workshops zijn al vanaf 14 jaar goed te doen en vinden plaats ergens in de velden rondom Kasteel Tongelaar.
Op Björn’s Instagram staan super mooie foto’s over alles wat hij in de natuur doet en heeft gedaan. Zeker de moeite waard om even te kijken; zijn Instagram-naam is bjorn.gerrits.  Ben jij benieuwd naar wat Björn nog meer doet? Neem dan een kijkje tijdens zijn workshops of bezoek zijn Facebookpagina, https://www.facebook.com/bjorn.gerrits.7.

Voor meer informatie over de workshops van Björn, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of check de agenda op de website van Kasteel Tongelaar www.kasteeltongelaar.nl.