Al ruim dertig jaar staan de Millse Missie Vrienden, ondersteunt door vrijwilligers, drie keer per jaar klaar bij de opvallende vrachtwagens om kleding en textiel in ontvangst te nemen.

Al meer dan dertig jaar is dit een groot succes. Een succes waar Mill trots op mag zijn, doordat de gemeente in de hoogste regionen staat met het meest ingezamelde textiel van Nederland.

Niet alleen levert dit een opgeruimd gevoel op, maar ook de herbestemming verzacht het gevoel van wegdoen overdadige kleding. Ook na het overlijden van burgers brengen hun nabestaanden vaak de kleding naar de inzamelplaatsen. Het gevoel dat deze dan een goede bestemming krijgen is gewaarborgd.

Door deze periodieke inzamelmomenten weet geheel Mill (maar ook tot ver daarbuiten wordt kleding / textiel gebracht) dat het bewaren beloond wordt. Zeker omdat de kiloprijs aanmerkelijk hoger ligt dan voor de inhoud van de kledingcontainers.

Het ingezamelde textiel wordt na reiniging en controle op volledigheid en draagbaarheid verspreid naar landen waar de noodzaak hoog is. Zo komt Millse kleding ook in Congo, het land van pater Martien Konings en Centre Simama. Uiteraard krijgt winterkleding een andere bestemming. Ook in Nederland wordt ingezamelde kleding aangeboden voor mensen in nood. Kapot goed wordt recycled naar nieuwe textiel.

Dus blijf sparen, blijf bewaren, blijf het (in zakken) brengen naar de inzamelplaatsen van elk kerkdorp: Wilbertoord heeft haar plein en Sint Hubert de parkeerplaats aan de Pastoor Jacobsstraat waar het elke tweede zaterdag van april, juli en oktober gebracht kan worden tussen 10.00 en 12.00 uur. In Mill, ter hoogte van de Burgemeester Verstraatenlaan, staan de Millse Missie Vrienden voor de bezorgers klaar van 10.00 tot 16.00 uur. Langenboom heeft haar eigen inzameling op deze dagen en steunt een eigen project.

De Millse Missie Vrienden zien u graag verschijnen. Met de opbrengst kunnen zij, naast het aanbieden van de ingezamelde kleding, ook Centre Simama en andere burgers van Congo die in nood verkeren financieel ondersteunen.

Noteer, zodat u het niet vergeet, zaterdag 8 april, 8 juli en 7 oktober 2015.