27 april 2017 is het dan zover, De Jachthoorn viert het 40 jarig jubileum met tal van activiteiten. 40 Jaar gemeenschapshuis Sint Hubert De Jachthoorn, dat betekent dat er heel veel aan vooraf is gegaan.

In september 1976 is de akte getekend van Stichting Gemeenschapshuis St. Hubert en is de bouw van De Jachthoorn gestart.

Het bestuur van toen heeft samen me de toenmalige beheerders ervoor gezorgd dat er een écht gemeenschapshuis is ontstaan.

27 april is het precies 40 jaar geleden dat De Jachthoorn werd geopend, precies een jaar nadat de goedkeuring uit Den Haag was gekomen voor de bouw van een ruimte voor vrijetijdsbesteding waar jong en oud konden (kunnen) sporten en ontspannen.

Dat gemeenschapshuis is er nog steeds en ondanks de veranderingen in de samenleving is De Jachthoorn nog steeds het ontmoetingspunt in de gemeenschap van Sint Hubert.

Het huidige bestuur vindt het 40 jarig bestaan een mooi moment om dit met alle mensen uit Sint Hubert en omgeving te vieren.

Aangezien het kantoor en de keuken niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd én de ontmoetingsruimte wel een opknapbeurt kon gebruiken is ruim 1,5 jaar geleden besloten om dit aan te pakken en het tijdens het 40 jarig jubileum aan de mensen te presenteren.

De gebruikers zijn in de gelegenheid gesteld om hun eigen clubje te promoten op een extra feestelijke dag.

Behalve het bekijken van het gerenoveerde gebouw is er dus nog veel meer te doen op 27 april 2017.

Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Verschillende muzikanten die verbonden zijn met Sint Hubert treden op. Voor de jeugd zijn er tal van activiteiten ook de oudere jeugd komt aan zijn trekken en tenslotte worden de ouderen onder ons zeker niet vergeten. Voor het volledige programma, zie onderstaande dagplanning.

De volgende activiteiten zullen sowieso plaatsvinden: 

  • De koningspelen georganiseerd door Stichting JeugdBelangen, een presentatie door de Heemschut Sint Huybert over het verleden.
  • Het eetpunt en de Schakel worden georganiseerd door de ZorgSchakel, 
  • Vrouwen van Nu presenteren zich en zorgen voor een versnapering.
  • De ouderengym/KBO en de tuutjes hebben een collage gemaakt waarop hun activiteiten zichtbaar zijn, Engsele heeft een leuk spel in gedachte, een blaasspel voor jong en oud én grote zeepbellen worden gemaakt door een prof.
  • Bij de St. BarbaraGilde kan men met een buks en vlakboogschieten. Er is een poppenkast (gespeeld door de poppenkast speelster van de bieb) voor de allerkleinste en voor de grotere jeugd wordt er een waar jeugdhonk gecreëerd. 
  • Als je het leuk vindt kun je zelfs een glitter tattoo laten zetten.
  • HOG verzorgt een openbare repetitie voor iedereen die muziek wil maken met aansluitend een optreden van de ingestudeerde nummers.
  • Wilco, David Polman & Door Hartjens, ValsPlat, BlackPearls en de Pick-Up-Club Sint Hubert zorgen voor een muzikale invulling op deze dag. 
  • De onthulling van de geheel vernieuwde website zal plaatsvinden en uiteraard de ontknoping van Quiztal, de eerder gespeelde dorpskwis.

Wij hopen dat het een hele gezellige dag wordt waar jong en oud elkaar ontmoeten en met elkaar genieten.

Het bestuur van gemeenschapshuis De Jachthoorn ziet uit naar uw komst.