Foto: Raymond Roelofs

Afgelopen zaterdag (22 april) werd de eerste steen gelegd van de Mariakapel op de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill. Dit onder grote publieke belangstelling door pastoor Ad van der Meijden als voorzitter van de Stichting Acaciahof.

Trots

“Er zijn al heel wat stenen gelegd,” zei pastoor Ad van der Meijden in zijn toespraak. “Zowel echte stenen door veel vrijwilligers hier, maar ook droegen al heel wat mensen een financieel steentje bij aan de realisatie van de Acaciahof en daar zijn wij erg blij mee.” Ook gaf hij aan erg trots te zijn op alle vrijwilligers die aan dit project meewerken en op het gegeven dat iedereen enthousiast is over de realisatie van de Mariakapel. “Eerst noemde iedereen deze plek het oude kerkhof, maar steeds vaker hoor ik dat men het de Acaciahof noemt.”

Pietje de Grondwerker

Naast financiele bijdrages van particulieren, fondsen en schenkingen van materiaal door ondernemers, was er ook een bijdrage van Pietje de Grondwerker (Pieter van den Elzen). Hij bracht een boekje uit met 100 columns. Van de verkoop ging ook een gedeelte naar de Stichting Acaciahof. Tijdens de eerste steenlegging overhandigde Pietje op zijn eigen bekende humoristische wijze het bedrag van 835,00 euro aan Pastoor van der Meijden.

Planning

Direct na het gereedkomen van de kapel zal begonnen worden met het opknappen van het park. Als eerste zullen nieuwe paden worden aangelegd en de voorbereidingen worden getroffen voor het herstel van de natuurwaarde van het park. In september zijn de vrijwilligers daar zover mee dat de kapel officieel kan worden ingewijd. In het najaar zal de nieuwe beplanting worden aangebracht. Ook zal later dit jaar het oorlogsmonument wat nu aan de Langenboomseweg staat, verplaatst worden naar de Acaciahof. In het voorjaar van 2018 wordt het park officieel geopend.

TV

Een sfeerverslag van deze eerste steenlegging is vanaf komende donderdag te zien bij de dagelijkse TV-uitzending van de Lokale Omroep Mill. Ook in de rubriek video op www.inmill.nl is dit verslag te bekijken.