Op de 50e verjaardag van Koning Willem Alexander vierde gemeenschapshuis De Jachthoorn in Sint Hubert hun 40 jarig jubileum met heel veel belangstellenden.

Om 10.00 uur was er de aftrap door SJB met de koningspelen voor de jeugd en terwijl deze hun spelletjes speelden werd er om 12.00 uur met maar liefst 46 mensen deelgenomen aan het eetpunt welke gefaciliteerd werd door de ZorgSchakel.

Inmiddels wat het eerste optreden van ValsPlat gestart nadat de Pick-Up-Club de eerste deuntjes al had gedraaid.

De ballonnen van de kinderen gingen onder toeziend oog van de deelnemers van het eetpunt de lucht in terwijl de jongens Polman en Door Hartjens hun muzikaliteit ten gehore brachten.

Ondertussen vonden steeds meer mensen de weg naar het gemeenschapshuis in Sint Hubert en werd er een kijkje genomen in de gerenoveerde ruimtes. Ook was er een openbare repetitie georganiseerd door de Harmonie welke een mooi slotstuk ten gehore brachten.

Kinderen vermaakte zich op het luchtkussen, door het maken van hele grote zeepbellen, het zetten van een tattoo of lekker te kleuren. Er werd vlakboog geschoten onder leiding van de Gilde,

Engsele had een leuk blaasspel waar veel plezier aan beleefd werd en de Vrouwen van Nu zorgde voor een heerlijk hapje.

Maar waar velen naar uitgekeken hadden was de uitslag van de op 8 april gespeelde dorpskwis, ‘Quiztal’. Op een ludieke manier werd de winnaar bekend gemaakt. Op de 3e plaats eindigde de ‘PickUpCLub’, 2e werd ‘t Kos Knwoier’ en met de 1e plaats ging ‘Stichting Jeugdbelangen aan de haal’. De rode lantaarn werd gewonnen door de jongste deelnemers, ‘St.Hubertse Wanhoop’.

BlackPearls verzorgde ’s middags nog 3 mooie optredens waarbij het slotoptreden werd afgesloten met een slotnummer in combinatie met ValsPlat en de Harmonie.

Al met al een zeer geslaagd feest voor jong en oud waar ruimte voor spontane dingen waren denkende aan een gedicht van een inwoner, een woordje aan het bestuur maar het allermooiste aan deze dag as dat de drempel laag was en dat heel veel mensen een kijkje kwamen nemen in de gedeeltelijk gerenoveerde Jachthoorn en sfeer kwamen proeven.

Het bestuur van De Jachthoorn wil álle deelnemers, de jubileum commissie, ‘quiztal’ commissie, alle vrijwilligers, ook diegene die op het laatst veel werk hebben verricht en het ‘gewoon’ vonden om het voor de gemeenschap te doen, heel, héél hartelijk bedanken, het was top!