Diëtiste Bionda van Zoerlandt zal dinsdagavond 30 mei een interactieve lezing geven over het gebruik van minder zout. Dit alles op dinsdagavond 30 mei in de Bibliotheek aan de Kerkstraat 3 in Mill. Tevoren aanmelden is noodzakelijk.

Veel mensen voegen bij het koken zout toe om het gerecht meer smaak te geven. Echter in veel gebruikte ingrediënten zit al veel zout. Bijna alle mensen krijgen te veel zout binnen. Omdat zout slecht is voor de bloeddruk en de nieren is het beter om de gerechten met kruiden op smaak te brengen.

Tijdens de lezing worden etiketten op producten bekeken en worden producten met elkaar vergeleken. Ook krijgt iedereen een kruidenwijzer mee om het eten met verschillende kruiden en geen zout op smaak te brengen.

Tijdens de lezing krijgt u volop tips en praktische handreikingen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

In de Bibliotheek Mill is de lezing op dinsdagavond 30 mei van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Aanmelden

Het is belangrijk dat u zich vooraf aanmeldt. Dat kan aan de balie in de bibliotheek of via de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl. Onder het kopje Activiteiten bij de betreffende lezing kunt u zich aanmelden. De kosten zijn 2,50 euro. De koffie en thee is inbegrepen.