Foto: Areal

De Mariakapel in de Langenboomse buurtschap De Maurik bestaat 10 jaar. Dat willen de initiatiefnemers graag onder de belangstelling brengen. Op zaterdag 27 mei is er van 14.30 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst, waarbij iedereen uitgenodigd is.

Jaap van Driel blikt als eerste initiatiefnemer kort terug op hoe deze Mariakapel in tien jaar tijd door buurt en bezoekers op de kaart is gezet. Daarna vertelt de Langenboomse Pastoor Van den Acker over de waarde van dit monument voor bezinning in de huidige tijd. Verder is er aandacht voor de goede doelen die deze Mariakapel steunt. Met muziek en poëzie wordt de bijeenkomst afgesloten, waarna de bezoekers een kop koffie krijgen.

Aandacht voor kansarme kinderen

In de mariakapel in De Maurik branden altijd veel kaarsjes. De opbrengst van het kaarsengeld gaat al vijf jaar naar kansarme kinderen. Hiervoor wisselen de initiatiefnemers twee goede doelen af: ‘Mama Alice’ in Zuid-Amerika en ‘Stichting Klaartje Derks’ in Afrika. Beide projecten zijn gericht op moeder en kind en beide projecten worden vanuit Nederland begeleid. Mama Alice biedt in Ayacucho, Peru, sinds elf jaar dagopvang aan straatkinderen van 4 tot 18 jaar, waarvan een deel op straat werkt en een deel op straat leeft. Om de kinderen goed te kunnen helpen, biedt Mama Alice steun op drie gebieden: onderwijs, welzijn en vakopleidingen. Voor hulp op deze drie gebieden kunnen de kinderen terecht in hun opvangcentra. Stichting Klaartje Derks spant zich in voor kinderen in Kisumu en zorgt voor voeding (maïspap), kleding, het opknappen en inrichten van weeshuizen, medische begeleiding van kinderen en weduwen, waterputten en opleidingen.

Tien jaar rust in hectische tijden

In de natuur bij de splitsing Campagnelaan en Kammerbergseweg in het buitengebied van Langenboom bouwde de buurtschap in eigen beheer een Mariakapel. De initiatiefnemers realiseerden hiermee een rustpunt in het toeristisch gebied De Maurik. De initiatienemers vinden het belangrijk om in deze hectische tijd dat rustpunt te hebben en te bieden aan iedereen. Het is een soort welkom aan de bezoekers en versterkt de saamhorigheid tussen de bewoners onderling en de bewoners met de bezoekers. Sinds de inzegening in 2007, hebben vele bezoekers een kaarsje opgestoken. De initiatiefnemers zijn verheugd om met de opbrengst van die kaarsjes de projecten van Klaartje Derks en Mama Alice te kunnen steunen.