Op donderdag 1 juni staat Alpe d’HuZes weer op het programma. In de Franse Alpen zullen velen dan weer proberen zo vaak mogelijk op de fiets of te voet de berg der bergen te beklimmen. Dit alles voor het goede doel, de strijd tegen kanker.

Onder hen ook Jolanda Wijnen en Freek en Mat van Sambeek uit Mill. Samen met 5 anderen maken zij deel uit van het team Piet’s challenge.

5e keer

“In 2012 heb ik voor het eerst deelgenomen,” vertelt Mat van Sambeek. “Dat vervolgens 4 jaar oprij, vorig jaar heb ik een jaartje overgeslagen omdat ik het druk had met andere dingen. Maar het blijft kriebelen, er is nog veel geld nodig om van kanker geen dodelijke maar een chronische ziekte te maken.” Vandaar dat Mat voor de 5e keer deel gaat nemen.

Familie

Dit jaar zal ook zijn partner Jolanda Wijnen en hun zoon Freek van Sambeek (14 jaar) de berg gaan beklimmen. Jolanda: “De vorige keren ging ik wel mee om het team te verzorgen en ondersteunen, maar dit jaar wil ik meer doen en ga ik ook op de fiets de berg beklimmen. Hoe vaak? Geen idee, ik probeer het zo vaak mogelijk te doen.”

6 keer

Mat is duidelijker: “Ik ga hem 5 keer op de fiets beklimmen en de laatste keer rennend. Onze Freek gaat voor 6 keer beklimmen en ik denk dat hem dat gaat lukken.” Freek, leerling van het Merletcollege kreeg vrij van school om voor dit goede doel te gaan fietsen. Hij organiseerde ook al wat acties om geld in te zamelen. Mat: “Voorheen heb ik ooit 48 uur rondjes rond Aldendriel gefietst om geld in te zamelen, we hadden het Glazen huis in Mill en daarna in Zeeland. Verder heb ik ook geld ingezameld via klusjes en het verzamelen van oud ijzer. Dit laatste doe ik nog steeds maar qua acties bleef het met ons team dit keer bij een Pasta en Pizza party op 13 mei in Zeeland.”

Voor wie?

Hun motivatie om deel te nemen komt uit de vriendengroep. “Piet van Dongen uit Zeeland is een vriend van ons. Hij hoorde in 2011 dat hij kanker had en opperde zelf dat hij in actie wilde komen om geld in te zamelen voor onderzoek. Daarom vormden we met wat vrienden Piet’s Challenge en organiseerden we de nodige acties.” Piet maakt het op dit moment naar eigen zeggen redelijk.

Team

Deze keer bestaat het team uit Angelique Verstraten, Dorothé Snijders, Freek van Sambeek, Helma Verbruggen, Jolanda Wijnen, Karin Klamer, Mat van Sambeek en Robert Verbruggen.

Wilt u meer informatie, dit team of een van de leden individueel sponsoren voor dit goede doel? Surf dan naar https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/pietschallenge.