Na zes succesvolle edities vindt op Eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 Langenboms Buuten plaats op het terrein van De Hinde, gelegen aan de Rogstraat 17 te Langenboom.

Buitenmarkt

Op deze bijzondere buitenmarkt presenteren hobbyisten, organisaties en ondernemers zich. Op het terrein van De Hinde worden langs een verharde route marktkramen ingericht. U vindt er cadeaus, kaarten, tassen, kunst en creatieve knutsels.

Live optredens

Gedurende de dag verzorgen diverse muzikanten live optredens. Zo verzorgen leerlingen van de Muziekschool Music Fun een leuk optreden. Door het jaar heen geeft Music Fun haar leerlingen verschillende keren de kans om podiumervaring op te doen. Dit jaar treden ze voor de tweede keer op bij Langenboms Buuten. De leerlingen die hier gaan spelen zijn al wat gevorderd en zullen songs laten horen die het publiek bekend in de oren zal klinken.

De bekende voormalige Langenboomse rockformatie ‘Warning’ zal ook het het podium beklimmen. De band bestaande uit gitarist Peter Kuppen, percussionist Jo Kuppen, bassist Leo Janssen en zanger/gitarist Henk Nederkoorn. Hits van Triggerfinger, Elvis Presley, Bruce Springsteen en Moody Blues staan op hun repertoire.

Hartstocht, flow, passie en fun, bepalen voor Dutch Roses het karakter van hun sound. Want muziek maken is voor de vijf bandleden nog zoveel veel meer dan alleen een nummer goed spelen. Alle heren zingen, maar Mari van den Bogaard zorgt voor het gitaarspel en bespeelt de mondharp, Alwin Geenen speelt gitaar, Paul Kruger de basgitaar en Frans Geenen slaat op de drums. De heren brengen vaak verrassende nummers met vierstemmige zang. Dubbele gitaarsolo`s ondersteund met een goede bas en eigenzinnige drums. U kunt pop, rock & roll en Blues verwachten.

Desolation zal ook het podium van Langenboms Buuten betreden. Van de originele groep uit 1967, treden nu drie leden op met akoestische nummers. Toon zorgt voor de zang, gitaar en mondharmonica, Willy ook voor de zang en gitaar en Tonny voor de bas en zang.

Als vijfde band is NIXmoet te horen op de Eerste Pinksterdag. Ook hier kunt u een aantal ietwat belegen muzikanten verwachten, zonder gierende gitaren en toverdozen. Alleen de pure en dus vooral akoestische muziek. NIXmoet bestaat uit Toon van Lith (zang, mondharmonica, gitaar en mandoline), Bert van Dinther (zang en gitaar) en Paul van Extel (bas en zang). De heren spelen nummers van Bob Dylan, Bruce Springsteen, Willy DeVille, Donovan en Rolling Stones.

Voor het hele gezin

Uiteraard zullen de kinderen zich niet vervelen op het mooi aangelegde en afgesloten park. Ze kunnen naar hartenlust skelteren en springen op het luchtkussen. Iedereen kan heerlijk genieten van de Brabantse gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje op het zonnige terras. Zo wordt ook deze editie van Langenboms Buuten een gezellige dag uit voor het hele gezin.

Langenboms Buuten vindt plaats op Eerste Pinksterdag zondag 4 juni van 10.00 tot 18.00 uur. De entree en het parkeren zijn gratis. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.langenbomsbuuten.nl of de speciale Facebookpagina bezoeken.