Op de rand van de Peelhorst ligt de Zandvoort, een gebied dat verscholen ligt tussen Escharen en Langenboom. Een uniek gebied met een lange en boeiende geschiedenis. IVN Grave laat u graag kennismaken met dit stukje natuur tijdens een wandeling met gids op zondag 11 juni.

De wandeling begint om 14.00 uur op de Zandvoortsestraat dicht bij de kruising Schrijfakkerweg ( Escharen) / Zandvoortsestraat (Langenboom).

Landschapswandeling “Door het oog van de schilder”

Dit is een bijzondere landschapswandeling op de Zandvoort, een gebied dat vanaf de 17e eeuw deel uitmaakt van het Kroondomein de Zandvoort en dat nu grotendeels beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Het gebied ligt verscholen op de noordoostelijke rand van de Peelhorst, ten zuiden van Escharen. Het heeft een kleinschalig landschap met reliëf, bos, houtsingels, grasland, akkers met boerenhoeven, doorsneden door de “Hooge Raam” en de “Halsche Beek”. Hier bevond zich de buurtschap Hall, waarvan de sporen zijn uitgewist. Alleen enkele namen herinneren ons nog aan de tijd der late Middeleeuwen. Enkele plekken in de wandeling vormen het decor waarin we door het oog van de schilder kijken, geleid door twee landschapsgidsen van IVN Grave.

De wandeling is 4,5 km lang en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur; wandelschoenen worden aangeraden. Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelen en wandelwagens. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelname aan de wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.