“Ons doel is nog altijd om het iedereen naar de zin te maken en een huiselijke sfeer te creëren”

Op 20 juni 2017 is het precies 25 jaar geleden dat Henrita en John Bens het horecabedrijf van Riek en Albert Bens (ouders van John) aan de Dominicanenstraat in Langenboom overnamen. Dit vieren zij op vrijdagavond 23 juni met een gezellige feestavond voor iedereen.

“We hebben die avond de tarieven van 1992,” vertelt John. “Een consumptie was toen 2,75 gulden, nu dus 1,25 euro. Conny en Ilse zullen die avond vanaf 21.00 uur zorgen voor de muzikale omlijsting.”

Ontstaan

De grootouders van John hadden op de huidige locatie al een horecabedrijf. “Het was toen een boerderij waar een café bij zat. Mijn oma en opa namen het toen over, dat is nu al zo’n 85 jaar geleden.” Toen al werd er een zaal bijgebouwd. Maar Riek en Albert Bens breidden het nog verder uit nadat zij in 1962 eigenaren werden. John: “Mijn ouders waren echte ondernemers. Vooral mijn vader durfde het aan om bekende bands te boeken en hier neer te zetten. Alle grote artiesten stonden hier, van Herman Brood tot de Golden Earring.” “Maar ook begonnen zij in 1976 met discotheek Flashpoint,” vult Henrita aan. “Dancings waren er toen wel diverse in de regio, maar Albert bedacht dat een echte discotheek het verschil kon maken.” Hij ging er zelfs enkele dagen voor naar een speciale beurs in Parijs en kocht daar de complete licht- en geluidssets. In 1982 onderging deze discotheek nogmaals een flinke verbouwing om helemaal bij de tijd te kunnen blijven.”

Ondernemend

Maar ook nadat Henrita (1964) en John (1963) de zaak overnamen stonden de ontwikkelingen niet stil. John: “Je moet ondernemend zijn om een horecabedrijf te kunnen runnen. Daarbij moet je ook luisteren naar de jeugd. Ik weet nog dat ik ooit tegen mijn vader zei: ‘Met de Langenboomse kermis moet je een tent zetten, we hebben plek zat.’ Hij dacht toen dat het niet nodig was maar deed het toch. Sinds die tijd is de Langenboomse kermis voor velen een vast uitje geworden.” Henrita vertelt dat ook hun kinderen regelmatig met ideeën komen en zo meedenken over activiteiten. “En dat moet ook, zo weet je welke behoeftes er zijn en kun je daarop inspelen. Want dat is het belangrijkste van een horecabedrijf, zorgen dat je klanten graag komen en het naar hun zin hebben.”

Toekomst

Henrita en John kijken vol vertrouwen naar de toekomst. “We hebben er nog steeds lol in om hier de zaak te runnen en dat blijven we dus ook doen. We maken graag van deze gelegenheid gebruik om onze medewerkers enorm te bedanken voor al hun inzet en onze klanten in het in ons gestelde vertrouwen. Wij hopen samen met hen nog vele mooie en gezellige momenten te beleven hier in het café.” En dat kan bijvoorbeeld al vrijdagavond 23 juni vanaf 21.00 uur tijdens het jubileumfeest.

Meer weten over de activiteiten en mogelijkheden bij café zaal d’n Bens in Langenboom? Like dan de Facebookpagina en check de site www.langenbom.nl.