Pond bij Afferden (Foto: Cor v.d. Weem)

Op dinsdag 20 juni hebben we onze dagfietstocht gehouden. Met 39 personen kwamen we bij elkaar op het plein bij Myllesweerd. Er werd een zeer warme dag voorspeld van 30 tot 32 graden.

Niemand liet zich daardoor weerhouden om te vertrekken en allen waren tijdig aanwezig. Om 9.30 werd er gestart voor een tocht van 64 kilometer.

De eerste stop was in Oeffelt waar de koffie gereed stond met een stukje vlaai. Daarna ging de tocht verder via Gennep naar Afferden voor de lunch bij Camping “Hengeland”, die gebracht werd door Nellie v.d. Weem en Jo v. Summeren. Voor ons vertrek in Mill ontving ieder een appel en een flesje water geschonken door Albert Heijn Luc v.d. Ven, wat met deze temperatuur zeer welkom was. Tijdens de lunch kon de fiets-accu opgeladen worden voor degenen die dat nodig hadden.

Na een uur pauze reden we verder via het pond naar Groeningen en dan richting Overloon. Via de Stevensbeekseweg naar Stevensbeek en via een rondje langs een paar plassen naar St. Anthonis. Daar was onze laatste stop met een drankje in Dorpshuis Oelbroeck. Onderweg werd regelmatig op een schaduwplek even een korte pauze ingelast om te rusten en wat te drinken. Om ± 17.30 uur arriveerden we weer op het plein bij Myllesweerd.

Iedereen was vol lof over de mooie toch met landwegen en mooie fietspaden. Niemand had last ondervonden van de temperatuur ondanks die hitte. Dat was mede te danken aan het luchtige windje en de vele wegen waar we uit de zon waren. Dank aan de commissie speciaal Gerrit van Hout en Tien Weren voor hun inzet om deze route uit te zetten. Iedereen staat er versteld van hoe zij die routes vinden.

KBO Mill