Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13.30 tot ca. 14.30 uur.

We geven advies bij het gebruik van Mobiele telefoon, Tablet, Laptop/Pc van elk merk en model. Ook in de vakantieperiode zijn wij geopend!

Vraag: “hoe breng ik de foto’s van mijn mobiele telefoon over op de pc of laptop?” De oplossing: (voor Android telefoon en Windows computer)

 1. Schakel de pc of laptop en de telefoon aan;
 2. Sluit de telefoon met een usb-kabel aan op de pc of laptop;
 3. Veeg op het scherm van de telefoon van de bovenrand naar beneden; een hulpschermpje verschijnt met de melding: ‘Dit apparaat wordt opgeladen via USB’ en ‘Tik voor meer opties’
 4. Tik hierop en kies uit de getoonde opties: ‘Bestanden overbrengen’
 5. Inmiddels is op de pc of laptop de verkenner geopend; zoek daarin de naam van je telefoon;
 6. Klik op het pijltje voor de naam van de telefoon en klik op de naam van je geheugenkaart;
 7. Klik op de map: ‘Pictures’ of: ‘DCIM’ en ‘Camera’
 8. Selecteer alle foto’s met de sneltoetscombinatie CTRL+a
 9. Met de sneltoetscombinatie CTRL+c kopieer je alle foto’s;
 10. Ga naar de map op je pc of laptop waarin je de foto’s wilt bewaren en plak met CTRL+v de foto’s in de map op je laptop of pc;
 11. Maak nu de map op je mobieltje leeg met CTRL+a en ‘Delete’
 12. Prettige vakantie en mooie herinneringen!

Kom je er niet uit? Kom naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee, inclusief toebehoren. Bij een kopje koffie of thee, in een gemoedelijke sfeer proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale hulpmiddelen. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.