Boeren en tuinders uit afdeling ZLTO Mill-Grave en Cuijk voorzagen vrijdag 18 juli de wandelaars van de 40 kilometer route van iets lekkers en gezonds.

Het is een goede traditie dat leden van drie ZLTO-afdelingen (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) rond Nijmegen gedurende drie dagen de wandelaars op weg helpen met een hapje, drankje en moreel ondersteunen met een praatje voor de gezelligheid. Voor sportieve prestaties, zoals het wandelen van 30, 40 of 50 kilometer, is goed eten essentieel. Boeren en tuinders zorgen daar dagelijks voor. Zij zijn onmisbaar, ook tijdens de Vierdaagse.

In het landschap dat decor is voor de wandelaars, zijn alle agrarische sectoren vertegenwoordigd. Van melkkoeien in de wei tot tomaten en komkommers in de kas, van buiten lopende kippen tot de beroemde gladiolen in het veld. Boeren en tuinders zorgen ervoor dat de wandelaars onvergetelijke momenten hebben in het buitengebied dat die vier dagen even het domein is van ruim 40.000 wandelaars.

ZLTO leden en hun kinderen deelden vele kilo’s tomaten, paprika’s, worst, appels en 1200 liter (karne)melk, perenijsjesvla en yoghurt uit. “Heerlijk, superbedankt, lekker fris, geweldig” hoorden zij vaak als reactie. Hans Vermeulen, ZLTO-voorzitter Mill-Grave, liep ook mee met dochter Helga; bij de rust speelde hij nog even trompet mee met dweilorkest Moi Zat uit Mill. “Een prachtige, gezellige ervaring. Wel vermoeiend en heet, maar zeker voor herhaling vatbaar,” zei Hans. Dinie van Tienen, al jarenlang deelnemer van de vierdaagse en Mientje Nabuurs, debutant, waren het hier roerend mee eens.

Voor meer foto’s kijk op www.zltomillgrave.nl.