Hé jij daar. Vind jij het leuk om in de keuken te staan? Hou je van bakken en braden? Zit je volgend schooljaar in groep 7 of 8? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom?

De gemeente zoekt een kookteam dat de gemeente Mill en Sint Hubert gaat vertegenwoordigen op 7 oktober tijdens de grote finale van de regionale kookwedstrijd ‘De Keukenbazen’. Een belangrijke taak want de wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door de Millse keukenbrigade bestaande uit Sil, Eef, Sterre en Renske. We zijn dus de titelverdediger!

Dit jaar gaan we via een lokale kookbattle bepalen wie naar de grote finale in den Bosch mag. Deze lokale battle wordt een strijd tussen de vijf basisscholen uit onze gemeente. Iedere school mag een kookteam afvaardigen om te strijden voor een plek in de grote finale. Ga jij de eer van jouw school verdedigen?

Wat moet je doen?

  • Stel een team samen van 2, 3 of 4 kinderen uit groep 7 en/of 8 (schooljaar 2017/2018).
  • Bedenk een lekker recept
  • Laat je juf of meester weten dat je mee wil doen aan de kookwedstrijd (voor 20 september)
  • Jouw school bepaalt dan wie er naar namens de school naar de lokale battle mag gaan om te strijden voor een finaleplek bij de grote kookwedstrijd.

De lokale battle wordt gehouden op donderdag 28 september. Jij kookt tijdens de battle met je team en één begeleider een hoofdgerecht. De winnaar mag naar de grote finale op zaterdag 7 oktober. Dit is een grote happening waar kookteams uit 17 gemeenten uit Brabant aan meedoen.

Doe mee en wie weet kook jij samen met onze chefkok Hans Derks de gemeente Mill en Sint Hubert weer naar een eerste plek! En wint jouw team mooie prijzen!