De sportlessen van Sportvereniging Hart in Actie beginnen op dinsdagavond 29 augustus (om 19.30 en 20.30 uur) en donderdagavond 31 augustus (om 19.00 en 20.00 uur) in De Wester en op woensdag-avond 30 augustus (om 19.30 uur) in De Wis.

In het eerste gedeelte van de les wordt aandacht besteed aan verschillende oefeningen om de spieren los en warm te maken. Het tweede gedeelte van het sportuur spelen we gezamenlijk volleybal. We hebben hiervoor gekozen omdat volleybal één van de minst intensieve balspellen is. Er wordt op een ontspannen manier gespeeld waarbij we de regels hebben aangepast, zodat iedereen binnen zijn eigen mogelijkheden mee kan doen.

Op donderdagmiddag 31 augustus (van 15.00 tot 16.00 uur) wordt in De Wester weer begonnen met wandelvoetbal, waarbij je alleen mag lopen of (snel) wandelen. Rennen is niet toegestaan; ook mag er niet worden getackeld en mag er geen lichamelijk contact zijn. De bal mag niet verder komen dan heuphoogte. Er wordt gespeeld in 2 teams met lage goals en er is geen keeper. Je moet het echt gezien hebben om te weten wat het inhoudt. De deelnemers (mannen en vrouwen) zijn razend enthousiast.

Bent u (ex)hartpatiënt, heeft u diabetes of een andere chronische aandoening en heeft u nog niet de stap gezet om (meer) te gaan bewegen? Kom dan eens naar De Wester in Mill of De Wis in Langenboom om te kijken hoe iedereen er in een ongedwongen sfeer gedurende 1 uur heel enthousiast bezig is. Of nog beter: kom 2 lessen gratis meedoen! Ook de partners zijn bij alle lessen van harte welkom als lid. De leeftijd van onze leden varieert van 45 jaar tot ruim 80 jaar.

U bent van harte welkom in De Wester of De Wis! Wel graag van tevoren even een telefoontje naar Ben Wijnen, tel. 0485 - 45 23 80.