Sinds 1994 is het elk jaar op 21 september Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor alle vormen van dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer.

In Nederland organiseren alle regionale afdelingen activiteiten in het kader van Wereld Alzheimer Dag (WAD) op of rond deze datum.

In het Land van Cuijk & Gennep organiseren we deze dag op vrijdag 22 september om 14.00 uur in samenwerking met de bibliotheek en steunpunt mantelzorg.

De film “Het doet zo zeer” wordt getoond In deze film schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Aansluitend wordt Heleen van Royen geïnterviewd en beantwoordt zij vragen uit het publiek.

Op die middag is er in de bibliotheek van Boxmeer een informatiemarkt waar organisaties voor hulp en advies bij dementie zich presenteren.

Ook wordt de Eerste Hulp Bij Dementie koffer uitgereikt aan de heer Cyril Crutz, directeur-bestuurder BiblioPlus. Deze EHBD koffer bevat folders en boeken over dementie en kan via de bibliotheken gratis worden geleend door mensen met dementie en betrokkenen.

Daarnaast is in alle bibliotheken in het land van Cuijk & Maasduinen een presentatie ingericht met folders, flyers en boeken over dementie.

De Jumbo afdeling Gennep is momenteel druk bezig om een dementievriendelijke winkel te worden waarvoor zij binnenkort de sticker “samendementievriendelijk” zullen ontvangen. In de week van 18 tot 23 september wordt in de winkel een stand ingericht met folders van Alzheimer Nederland en worden de beroemde “Alzheimer Socks” verkocht.

Wij nodigen u allen uit om deze unieke dag met ons te beleven.

Het programma in de bibliotheek en de Weijer is als volgt:

  • 14.00: Ontvangst in de bibliotheek met koffie/thee en start informatiemarkt
  • 14.30: Verzamelen in zaal De Weijer, uitreiking Eerste Hulp Bij Dementie Koffer
  • 14.35: film Het doet zo zeer (kosten 3,- )
  • 15.45: Welkom Heleen van Royen, interview met Heleen en napraten over de film
  • 16.45: terug naar de bibliotheek voor koffie, thee, bezoek informatiemarkt en een meet & greet met Heleen van Royen.
  • 17.30 uur: Sluiting informatiemarkt

Kijk voor meer informatie op
https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/land-van-cuijk-en-gennep
http://www.alzheimervrijwilligers.nl/themas/wereld-alzheimer-dag