Op 22 september aanstaande houdt Stichting Hokazo een voorlichtingsbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in het werken op de dierenambulance. De bijeenkomst wordt gehouden bij Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden en start om 19.00 uur.

De dierenambulance haalt gevonden (wilde) dieren op en brengt ze naar de dierenarts (als ze gewond of ziek zijn) of naar een gespecialiseerd opvangcentrum. Het streven is een bereikbaarheid van 24/7. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op het werken op de dierenambulance. Daarbij komen vooral praktische zaken aan bod, zoals de diensttijden, de wijze waarop het rooster wordt gemaakt, welke materialen en middelen een vrijwilliger tot zijn beschikking heeft en wat er van vrijwilligers wordt verwacht. Daarnaast wordt besproken welke dieren vrijwilligers zoal tegen kunnen komen, hoe deze gevangen en/of gehanteerd moeten worden en waar ze naartoe gebracht moeten worden. Ook wordt aandacht besteed aan (lastige) situaties waarmee vrijwilligers geconfronteerd kunnen worden. Iedereen is van harte welkom om naar de voorlichtingsbijeenkomst te komen, van te voren aanmelden is niet nodig.

Dierenambulance Hokazo maakt onderdeel uit van Stichting Hokazo. De stichting heeft, naast de dierenambulance, ook een eigen opvangcentrum voor honden en katten die zwervend worden aangetroffen of waarvan de eigenaar afstand doet. Honden en katten die door de dierenambulance worden opgehaald, worden uiteraard naar Dierenopvangcentrum Hokazo gebracht. Jaarlijks komen hier ruim 1.000 katten en zo’n 400 honden terecht. Andere dieren gaan naar gespecialiseerde opvangcentra, zoals de vogel-, konijnen- of reptielenopvang. Zowel de ambulance als het opvangcentrum bedienen een gebied van 10 gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Meijerijstad (voorheen Schijndel, Veghel en Sint Oedenrode) en Uden.

Dierenambulance Hokazo en Dierenopvangcentrum (DOC) Hokazo zijn altijd op zoek naar extra vrijwilligers. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met DOC Hokazo via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dierenopvangcentrum Hokazo
Lange Goorstraat 6
5406 XE Uden
0413 - 26 05 46
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hokazo.nl
www.facebook.com/hokazo