De werkgroep mantelzorg is een dienst van Zorg Centraal Langenboom (LZC). De werkgroep wil de mantelzorger ondersteunen op de weg naar goede zorg in de thuissituatie.

Daarvoor organiseert de werkgroep thema-avonden en geeft informatie over het vinden, kiezen en regelen van zorg.

Op 18 september 2017 vindt de Thema-avond ‘mantelzorg is onze zorg’ plaats. De thema-avond is bestemd voor iedereen die mantelzorger is, met mantelzorg te maken heeft of voor de mantelzorgers iets wil betekenen.

De mantelzorger heeft verschillende rollen, houdt vaak veel ballen tegelijk in de lucht, probeert in balans te blijven om zorg te combineren met werk, hobby’s en sociale contacten.

Men is partner in de zorg, persoonlijk betrokken en hierbij komen veel verschillende zaken voorbij. Denk bijvoorbeeld aan mantelzorg en (geen) werk, fysieke en psychische belasting, aan financiële regelingen en sociale gevolgen. Maar ook over de positieve kanten van het zorgen en dat mantelzorg mensen verbinden kan komt aan bod.

Hierover geeft Yvonne Berkers, ervaringsdeskundige in mantelzorg is werkzaam als projectadviseur Brabantse Raad voor Informele Zorg, een interactieve inleiding. Aansluitend gaat zij graag met u in gesprek tijdens de bijeenkomst op 18 september aanstaande.

We sluiten de avond af met een korte presentatie van de overige diensten van LZC.

Het programma

  • 20.00 uur: Interactieve presentatie Yvonne Berkers.
  • 21.00 uur: Pauze.
  • 21.15 uur: In gesprek met de aanwezigen, waarin is ondersteuning gewenst, welke zorg wil en kan de mantelzorger verlenen? En wat heeft hij daarvoor nodig?
  • 21.30 uur: Presentatie diensten van de LZC.
  • 21.45 uur: Afsluiting

Datum: maandag 18 september
Tijd: van 20.00 - 22.00 uur
Locatie: De Wis in Langenboom
www.lzc.nu

Werkgroep Mantelzorg
Joke van de Bogaard, Fred Hagenaarsm, Albert de Mayer, Herman Wijdeven.