Foto: Cor v.d. Weem

Dinsdag 12 september vertrokken we met twee bussen om 10.30 uur vanaf Fitland XL voor onze najaar reis naar de Biesbosch.

Met 105 personen reden we via een gedeeltelijke toeristische route naar Terheijden. Daar werden we gastvrij ontvangen voor een goede lunch in restaurant “De Gouden Leeuw”.

Daarna ging de tocht verder naar de Biesbosch, waar de eerste bus het Biesbosch Museumeiland ging bezoeken. Een indrukwekkend museum waar beelden van de Elisabethvloed in 1412 te zien zijn en hoe verder gewerkt is aan de waterbeheersing naar de tegenwoordige tijd. De tweede bus reed door naar het fluistertreintje. Dit via de Noordwaardroute, een aangelegd gebied van 4400 hectare. Het gebied is aangelegd om overstromingen in de toekomst te voorkomen. Het eindigde bij het Museumeiland en ging deze groep het Museumeiland bezoeken. Daarna ging de eerste bus met de trein om ook dit gebied te bekijken.

We hadden na de middag voortreffelijk weer en daardoor kon men genieten van het uitzicht vanuit het treintje. De gids die alles duidelijk en op een spontane manier kon vertellen droeg bij aan de mooie rit. Aam het einde kwamen de twee bussen weer samen en reden we naar het dorp Zeeland om ons daar tegoed te doen aan een voortreffelijk 3 gangen diner. We hebben samen een mooie dag beleefd en arriveerden we voldaan om 20.45 uur in Mill en in St. Hubert.