Foto: Hen Daams

Aanstaande zondag 8 oktober is er van 11.00 - 16.00 uur een open dag door de gehele gemeente Mill en Sint Hubert. De dag heeft het thema “Gezond de gemeente door”.

In Mill, Langenboom, Wilbertoord en Sint Hubert vinden er activiteiten plaats die u zelf gratis kunt bezoeken. Dat kan lopend, met de fiets, met de auto en alle accommodaties zijn ook rolstoeltoegankelijk. De werkgroep die dit organiseert heeft heel positief mooi weer voor u besteld. In Mill vindt u stands van organisaties in de Wester, in Langenboom in de Wis, in Wilbertoord in de Wilg en in Sint Hubert in de Jachthoorn. Daarnaast kunt u door de gehele gemeente nog diverse andere locaties bezoeken.

Kennis maken

U kunt op deze manier kennis maken met de organisaties in uw gemeente die zich bezig houden met gezondheid, zorg en welzijn in brede zin. Zo zetten Podotherapie Linders en Pedicure Wijnand in Mill aan de Schoolstraat 29 hun deur open. In de Wester ziet u optredens van het SWOM koor Jong van Hart om 13.00 uur, om 14.00 uur een demonstratie gymnastiek en om 15.00 uur een demonstratie country dansen. In de Wilg geeft regisseur Erica Verbeeten van Vier-in-Eén van de SWOM om 12.00 uur een workshop toneel en volgen er demonstraties volksdansen en gymnastiek vanaf 13.30 uur. In Sint Hubert stelt fysiotherapie Piet Hein Poos zijn praktijk open aan de Korenbloemstraat 12.

Diensten en buurtbus

In de gemeenschapshuizen vindt u leden van de werkgroepen van de SWOM die diensten aanbieden waar u of uw ouders/familie gebruik van kunt maken. Zij kunnen er alles over vertellen. In Langenboom vindt u vanaf 11.00 uur ook voorbeelden van activiteiten zoals handwerken, zingen en dansen. Hart in actie zal present zijn in de Wis vanaf 11.00 uur met sporten. Buurtbus Mooiland rijdt rond langs de gemeenschapshuizen en gaat desgewenst met u in gesprek over het wonen in de toekomst. De organisaties bieden u allemaal informatie en waar mogelijk een gezondheid bevorderende activiteit of gezond lekkers. De moeite waard om dus op pad te gaan.

Wethouder

De dag wordt georganiseerd door de Werkgroep Gezondheid van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid gemeente Mill en Sint Hubert. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de organisaties Pantein, Steunpunt Mantelzorg, Stichting Welzijn Ouderen Mill (SWOM), Sociom, GGD en de gemeente. Het Lokaal Beraad staat onder voorzitterschap van wethouder Erik van Daal. De hele week kunt u naar hem luisteren in het Infoblok, het informatieve radio programma van de SWOM bij de LOM op de website www.swomill.nl. Op zondag, 8 oktober kunt u de wethouder tegenkomen in een van de kerkdorpen van onze gemeente, terwijl hij ook zijn rondje doet.

Advertentie

Een paginagrote advertentie met namen en adressen van de locaties en tijden vindt u op de achterkant van De Neije Krant van deze week en op de website van de SWOM www.swomill.nl.