Foto: Hen Daams

In 8 maanden bouwden 20 vrijwilligers een mooie ruime Mariakapel op de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill. Afgelopen zondag 15 oktober werd de kapel ingezegend door pastoor van der Meijden.

De plechtige gebeurtenis werd omlijst met zang van het gemengd- , ouderen- en kinderkoor en met het lied “Ode aan Maria”. Dit lied is speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd door Annie en Leo Josemanders.

Afronding

De inzegening van de Mariakapel is de afronding van de eerste fase in de ontwikkeling van het park Acaciahof. Mede dankzij de steun van veel Millse bedrijven, particulieren en fondsen is dit resultaat bereikt. In de tweede fase wordt de Calvarieberg opgeknapt en het park opgewaardeerd tot een volwaardig park met enkele bankjes om ook even te rusten.

Oorlogsmonument

Afgelopen week werd ook het Oorlogsmonument al verplaatst naar de Acaciahof. Dit stond in het plantsoen aan de Hoogstraat en Langenboomseweg bij het defensiekanaal. Op de Acaciahof heeft het een mooie plek gekregen en past het prima bij het totale doel van de Acaciahof, een park in het centrum van Mill om te gedenken, herdenken en te ontmoeten.

Opening

De officiële opening van de Acaciahof zal eind mei gebeuren. Maar ook nu al bent u er uiteraard meer dan welkom. Check voor meer informatie ook www.acaciahof.nl.