De sprekers van de tweede VPRO Tegenlicht Meet Up in de bieb zijn bekend! Op woensdagavond 8 november doet een aantal lokale experts hun verhaal naar aanleiding van de Tegenlicht-aflevering Boer zoekt voedselflat.

De meet Up is van 19.00 uur tot 21.30 uur in de bibliotheek aan de Kerkstraat 3 in Mill en is gratis te bezoeken.

Boer zoekt voedselflat

In de Tegenlicht-aflevering komt naar voren dat ons voedselsysteem op dit moment inefficiënt georganiseerd is. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Voedselflats en stadslandbouw zijn daarvoor belangrijke alternatieven.

Na de vertoning van de aflevering doen drie lokale experts hun verhaal, in interactie met het publiek. Onderzoeker voedselkwaliteit Paul Doesburg opent het gesprek. Hij schreef o.a. het boek Barstensvol leven. Vervolgens deelt Jos Hakkennes zijn kennis over eerlijk voedsel telen met aquaponics en tot slot komt een vertegenwoordiger van Wereldtuin Verdeliet aan het woord, die met name ingaat op de educatieve kant.

Gesprek over innovatieve voedselproductie

Tijdens de Meet Up in de bibliotheek gaan de sprekers en het publiek met elkaar de dialoog aan over het onderwerp uit de uitzending. Om 19.00 uur bekijk je gezamenlijk de aflevering (optioneel), om 20.00 uur volgen de sprekers, waarin ook ruimte is voor vragen en opmerkingen uit het publiek.

Ga voor een overzicht van alle Meet Ups en aanmelden naar www.biblioplus.nl.