28 juni jl. was er in het gemeentehuis een drukbezochte infoshow in het kader van “Jongeren en drugsgebruik”.

Eén van de doelen van die avond was dit onderwerp bespreekbaar te maken en te houden.

De bibliotheek van Mill wil hier graag aan mee helpen. Dit door het extra onder de aandacht brengen van de boeken die er bij BiblioPlus aanwezig zijn over jongeren en drugsgebruik en over verslaving. Daarnaast heeft de bibliotheek ook een abonnement genomen op het tijdschrift LEF Magazine.
LEF Magazine is het eerste (en enige) publiekstijdschrift voor verslaafden in herstel, hun naasten en familieleden. Daarnaast is het ook voor hulpverleners en iedereen die zich interesseert in alles wat met verslavingszorg te maken heeft.
In LEF Magazine wordt veel aandacht besteed aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten, achtergronden, maatschappelijke trends, (nieuwe) behandelmethoden en ethische aspecten van verslaving. Deze worden afgewisseld met diepgaande interviews met verslaafden in herstel, hun familieleden en ervaringsdeskundigen.

November themamaand

Drugsgebruik onder jongeren in het Land van Cuijk neemt toe. Dat blijkt uit zowel recente cijfers van de Brabantse verslavingszorginstelling Novadic-Kentron als van de gezondheidsdienst GGD Hart voor Brabant (zie artikel uit de Gelderlander van 31-10 jl. ).
Drugsgebruik is van alle leeftijden en het is belangrijk om het taboe hierover te doorbreken.
De hele maand november is er in de bibliotheek een thematafel ingericht met boeken over drugs en (drugs)verslaving, zowel informatieve boeken als, veelal, autobiografische verhalen.

Ook kunt u een boekenlijst meenemen waarop we titels hebben verzameld van de boeken die bij onze BiblioPlus-vestingen aanwezig zijn. Deze boeken kunt u lenen als u lid bent van de bibliotheek en reserveren via BiblioPlus. Lidmaatschap tot 18 jaar is gratis. Als volwassenen kunt u kiezen uit een light of standaard abonnement.

Aan de leestafel van de bieb in Mill (in Myllesweerd) kunt u het (nieuwste) magazine lezen of een boek inkijken onder het genot van een kopje koffie. Ook zonder abonnement bent u daar van harte welkom.