Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc.
Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Bestanden online opslaan
Bijna de helft van de Nederlanders tot 75 jaar slaat geregeld bestanden online op. Dat heet ‘in de cloud’. Vooral foto’s worden vaak op internet bewaard. Negen van de tien gebruikers van online diensten zeggen vooral foto’s online op te slaan. Maar ook tekstbestanden, presentaties en Excel-bestanden worden vaak online bewaard. Het voordeel van online bewaren is dat gebruikers van alle apparaten met internet bij hun bestanden kunnen.

Wat is online opslaan?
Het woord ‘cloud’ komt van het Engelse ‘wolk’. Cloudopslag lijkt op ‘normaal’ opslaan op de harde schijf. Alleen verschilt de locatie waar de bestanden staan. De bestanden staan niet op de lokale computer bij iemand thuis, maar op een beveiligde plek op de servers van de aanbieder. Via een hulpprogramma of een app zijn de bestanden te beheren, bewerken, delen en te verwijderen vanaf elk apparaat met internet.

Van tablet naar PC
Waarom dit handig is? Veel mensen gebruiken een opslagdienst op hun telefoon, tablet en pc. Foto’s van de telefoon en tablet worden door de programma’s dan automatisch ook op de pc beschikbaar. Dat scheelt weer handelingen.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader). Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!