Foto: Nel van Duren

Afgelopen sinterklaasavond dacht de Sint ook aan de deelnemers van het taalcafé in Mill, waar anderstaligen Nederlands leren met behulp van vrijwilligers.

Deze keer was het thema natuurlijk Sinterklaas en veel anderstaligen waren dit keer met hun kinderen naar de Millse bibliotheek gekomen. Er was voor iedereen een cadeautje. Eerst mochten de kinderen hun cadeau uitpakken, daarna kozen de mannen een cadeau uit de 'mannenzak' en de vrouwen een cadeau uit de 'vrouwenzak'.

De Sint had met zijn pieten ook gedacht aan een mooi gedicht voor iedereen. Per tafel werden de gedichten gelezen en een aantal anderstaligen durfde het zelfs aan om het gedicht voor te dragen. Een voorbeeld uit een van de gedichten:

De Sint zag je uit een ver land komen.
En dacht meteen... die vrouw ga ik belonen.
Sanaa, jij doet zo goed je best.
Jij slaagt, in no time, voor je inburgeringstest.

Het werd een ontzettend gezellige avond. We willen Albert Heijn bedanken voor het gesponsorde snoepgoed en Sociom voor de leuke cadeaus. Dankjulliewel voor jullie bijdrage!

Het laatste taalcafé van dit jaar is op dinsdag 19 december. Er is dan geen thema, maar we praten dan gezellig na over het afgelopen jaar. Iedereen is van harte welkom en deelname is vrijblijvend. Zien we jou ook rond zeven uur in de Millse bibliotheek? Tot dan!