Op maandag 18 en dinsdag 19 december 2017 worden 22 volwassen bomen op de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill geplant.

Na veel voorbereidingen en een voor menigeen schokkende kaalslag is het dan zover en krijgt het terrein in korte tijd weer het aanzien van een park. Daarbij is niet over een nacht ijs gegaan. Terra Nostra verrichtte het groeiplaatsonderzoek en beoordeelde de kwaliteit van de aanwezige bomen en struiken.

Met dit rapport in de hand heeft Kuppen Boomverzorging de zieke en onveilige bomen gerooid, bomen gesnoeid en de zes monumentale Acacia’s gerestaureerd. De vrijwilligers verwijderden al het overige groen dat oud en van slechte kwaliteit was.

Met ondersteuning van de buurman Fa. Coenen en de gemeente is het groenafval van het terrein verwijderd en is het terrein met compost en meststoffen gereed gemaakt voor het planten van de bomen en de honderden planten en struiken. Van Diepenbeek Hoveniers zorgde voor het ontwerp van het park en heeft bij het Tree Consult samen met Henry Kuppen 20 bomen uitgezocht. De Rabobank sponsort deze 20 bomen en daarnaast zijn 2 bijzondere bomen gesponsord door de Stichting Activiteiten Mill en particulieren.

Met inzet van een graafmachine en een kraan worden de 22 bomen dus begin volgende week geplant en zorgen de vrijwilligers voor het planten van al het overige groen.

Helaas zijn de weerberichten in deze periode van het jaar niet altijd even gunstig voor het werken buiten maar door het opsteken van een kaarsje in de Mariakapel is toch de hoop om voor de kerst alle werkzaamheden af te ronden.