Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13.30 tot ca. 14.30 uur. We geven advies bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet, laptop/pc van elk merk en model.

Een vraag in D’n Inloop: “mijn printer doet het niet, weten jullie raad?” Men heeft dan zijn of haar laptop bij zich maar niet de printer. Dat is meestal niet nodig. Met een paar gerichte vragen komen we al ver. Vaak lossen we het daarna op de volgende manier op: we wijzen op de laptop de weg naar de website van de fabrikant. Daar staat altijd bij het modelnummer van de printer een installatieprogramma. Downloaden en installeren gaat makkelijk. Bij thuiskomst werkt men volgens een lijstje in deze volgorde:

  1. Zet de laptop aan.
  2. Sluit de printer met de bij de printer meegeleverde USB-kabel op de laptop aan.
  3. Schakel nu de printer aan. De laptop zoekt nu automatisch het eerder geïnstalleerde installatieprogramma voor de printer.
  4. Na een tijdje geeft de laptop aan dat de printer gebruikt kan worden.
  5. Maak een testafdruk.
  6. Na het maken van de afdruk kan de printer eventueel losgekoppeld worden en via Wifi verbonden worden.
  7. Voer op het scherm van de printer de Wifi-toegangscode in.
  8. In het Windows instellingenscherm kan onder ‘Apparaten’ en ‘Printers en scanners’ gezocht worden naar de printer via Wifi.
  9. Eenmaal gevonden kan de printer als ‘standaardprinter’ ingesteld worden. Printen maar!

Hebt u nou ook zo’n vraag of kom je ergens niet uit? Kom naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee, inclusief toebehoren. Bij een kopje koffie of thee, in een gemoedelijke sfeer proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale hulpmiddelen. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.