Zaterdag, 13 januari vond in een volle zaal van Myllesweerd een theatervoorstelling plaats met de naam: ...”En ze leefden nog lang en gelukkig”.

Zo’n 140 bezoekers genoten van de voorstelling door het Helder Theater en deden actief mee met de spelers op het podium. De vragen hoe word ik gezond ouder, wat ga ik doen als ik met pensioen ben, je zit de hele dag thuis en wat ga je dan doen? Op die vragen wist de zaal wel een antwoord en een weerwoord. Zorg ervoor dat je geniet zolang het kan. Blijf in beweging met wandelen en sport en houd vooral je sociale contacten aan. Die boodschap kwam luid en duidelijk over in Mill.

Reacties

De voorstelling riep reacties op en er werd druk gebruik gemaakt van de nazit waarbij aan mensen in het wit vragen konden worden gesteld. Dit waren wethouder Erik van Daal en leden van de Werkgroep Gezondheid van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid van de gemeente. De mensen vonden de middag interessant, gezellig en goed verzorgd. Men bleef nog lang kletsen met elkaar en met de professionals in het wit. Iedereen die naar huis ging kreeg een goody bag mee waarin de GGD Hart voor Brabant informatie had verzameld over het gezond ouder worden in de gemeente Mill en Sint Hubert.