Tot eind maart exposeert IVN De Groene Overlaat natuur in de Millse bibliotheek. In de vitrines staan veel opgezette vogels en dieren, insecten, schedels, braakballen, stenen en schelpen. Mooi om te zien!

Aan de wanden hangen platen met prachtige foto’s van de natuur in de buurt. IVN betrekt mensen bij natuur, milieu en landschap door allerlei informatie aan te bieden en activiteiten te organiseren.

De expositie sluit aan bij het thema van de Boekenweek 2018: Natuur. De Boekenweek is van 10 tot en met 18 maart. Natuur is alles omvattend overal in en om ons heen. Van de diepste zielenroerselen in de menselijke natuur tot aan de kleinste natuur in een stad of dorp. Bij zoveel natuur horen eindeloos veel verhalen en boeken!

14 maart natuurlezing, knutselen en film over Tongelaar

Vanwege de Boekenweek organiseert de bibliotheek een extra activiteit samen met de IVN op woensdag 14 maart. Voor jong en oud! Aanvang 14.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. De IVN zal dan in de Millse Bibliotheek iets vertellen over de natuur, vooral gericht op de lente en de activiteiten die ze ontplooien. Dit duurt ongeveer een half uur. Daarna is er een workshop knutselen met materialen uit de natuur, gericht op de lente en paasversiering. Ook dit duurt ongeveer een halfuurtje. Hierna wordt in de bibliotheek een film over Landgoed Tongelaar vertoond. Dus voor iedereen: Loop binnen om van de natuur in onze buurt te genieten!

De natuurexpositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek:

  • Maandag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Dinsdag van 14.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 17.30 uur
  • Vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Zaterdag 10.00 tot 13.00 uur

De bibliotheek is te vinden in het souterrain van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.