Op woensdag 4 april a.s. wordt in het kader van de week van Autisme ook voor onze regio een speciale dag georganiseerd. Deze vindt plaats in Oeffelt in de Kleppenburg.

Lianne Bongers uit Langenboom, consulent bij MEE, is mede-organisator van deze speciale dag. Zij neemt deel aan de Werkgroep Autisme Land van Cuijk en Maasduinen.
“We zagen dat voorheen geen activiteiten werden georganiseerd in het Land van Cuijk in de week van Autisme. Met de Werkgroep hebben we bedacht deze keer eens flink uit te pakken”.
Samen met Aksent, Unik, GGZ, Steunpunt Mantelzorg, MEE en PGZ is een gevarieerd, informatief en interactief programma samengesteld.
“’s Middags van 14.00 tot 17.00 uur is er een speciale ervaringstent, waarin je enkele minuten kunt zitten. Je kunt dan zelf ervaren hoe het is als je omringd wordt door zoveel prikkels, dat je daarin geen onderscheid meer kunt maken. Dit is een bijzondere ervaring.”
Tevens is er een informatiemarkt met stands uit het Land van Cuijk, die werkzaam zijn op het gebied van autisme. Het gaat om werk, zorg, wonen en begeleiding, voor kinderen en volwassenen.
Daarnaast worden workshops gehouden, waaronder enkele lezingen en een introductie van Brainblocks. Dit is een soort beeldtaal om uit te leggen wat autisme precies is.
“Voor deze middag hoef je je niet aan te melden. Je kunt gewoon binnenlopen. Iedereen is welkom. Voor de avond moet je je wel aanmelden. Vanaf 19.00 uur vindt de herkenbare en ontroerende theatervoorstelling ‘Een indiaan in huis’ plaats door theatergroep Bint. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten 2,50 en vol is vol.
Volgens mij hebben we een mooi programma samengesteld, en we hopen dan ook op veel bezoekers.”