De laatste tijd hebt u artikelen kunnen lezen betreffende de gezamenlijke Goede Doelen week 2018.

De 4 dorpen van de gemeente Mill en Sint Hubert zijn er bijna klaar voor en in de eerste week van april valt de goede doelen envelop bij u in de brievenbus.

In 2015 heeft Wilbertoord het spits afgebeten in de gemeente Mill en Sint Hubert en ging dat jaar van start met het bundelen van alle landelijke collectes waarvoor op dat moment in Wilbertoord gecollecteerd werd. Al snel volgde Langenboom (2016) en in 2017 volgden Mill en Sint Hubert. De organiserende kerngroepen hebben een formule gevonden waar je blij van wordt; ook de collectanten zijn telkens weer bereid om één keer per jaar voor de goede doelen op pad te gaan.

Werkwijze

De ‘gezamenlijke’ Goede Doelen week betekent niet dat er veel verandert. De werkwijze en opzet van de collecte per dorp zal hetzelfde blijven zoals u die kende van voorgaande jaren. Niet elk dorp heeft dezelfde of hetzelfde aantal doelen in zijn/haar pakket; ook kunnen de collectanten per dorp op een ander tijdstip de enveloppen ophalen, maar in de gehele gemeente Mill en Sint Hubert gebeurt dit in dezelfde week, in week 15 van 9 tot en met 14 april. Ook het tellen en de financiële afhandeling naar de betreffende goede doelen neemt ieder dorp voor zijn rekening; ook daarin verandert niets.

Collectanten

Inmiddels zijn alle collectanten benaderd door de plaatselijke goede doelen commissies om een bijdrage te leveren voor de Goede Doelen week 2018. Op dit moment is er administratief nog het een en ander af te werken en in te delen, maar begin april (week 14) worden de brievenbussen in alle dorpen van de gemeente Mill en Sint Hubert voorzien van de goede doelen envelop.

Envelop klaar leggen

In week 15, de week van 9 tot en met 14 april, worden de enveloppen door de collectanten, voorzien van een collectantenpas, dan weer opgehaald.
Een verzoek vanuit de 4 dorpen om de ingevulde lijst samen met uw bijdrage in de envelop klaar te leggen voor de collectant, zodat alles lekker snel kan verlopen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Gezamenlijke Goede Doelen week 2018