Muziektherapeute Leen Gelders geeft informatie over het belang van muziek bij dementie. (Foto Marco v.d. Broeck)

Op maandagavond, 16 april zal in het Zorgcentrum Aldenhorst aan de Pastoor Maasstraat 7 in Mill een informatiebijeenkomst worden gehouden over Alzheimer. Titel van de avond “Muziek en dementie”.

De avond wordt georganiseerd door de SWOM, de vier KBO’s, Pantein en de Stichting Alzheimer Land van Cuijk en Gennep. De toegang is gratis inclusief een kopje koffie of thee. Inloop om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Muziek

Leen Gelders, neurologisch muziektherapeute, zal u deze avond informeren over het belang van muziek bij de ziekte dementie, maar ook over de bijzondere betekenis van muziek in het proces van dementie. Muziek is namelijk een non-verbaal medium waarbij taal dus niet noodzakelijk is: “muziek is de taal van het gevoel”. Naast een informatief gedeelte over muziek in de verschillende stadia van dementie en de werking van muziek in het brein, kunt u zelf aan de lijve ondervinden wat muziek met u doet. U krijgt tevens praktische tips van de muziektherapeute mee naar huis om muziek in te zetten in het dagelijks leven.

Moeder

Hugo Borst, die schrijft over zijn moeder die aan Alzheimer lijdt, zegt over muziek voor dementerenden: “muziek heeft een zalvende werking op geblesseerde hersenen”.

U hoeft zich niet op te geven voor de avond. Uiteraard staat het u vrij om als mantelzorger diegene waar u voor zorgt mee te nemen. Als u vervoer nodig heeft kunt u contact opnemen met de Ouderen Hulp Dienst van de SWOM, tel. 0485-455470, op maandag, woensdag, vrijdag van 09.00 - 10.00 uur.